След като има готови, изготвени списъци, след като тази ваксина

...
След като има готови, изготвени списъци, след като тази ваксина
Коментари Харесай

Адв. Мария Петрова за скандала с ваксините: Някой не си е свършил работата

След като има подготвени, направени описи, откакто тази ваксина се транспортира при избрани условия, по какъв начин по този начин остават ваксини? Това значи, че някой не си е приключил работата, не е попълнил вярно. Според мен това е СРЗИ. От юридическа позиция последствия ще има както за тези хора, по този начин и за страната ни. Тя би трябвало да обезпечи тъждество в интерес на всяка услуга по публично здраве.
Това съобщи пред Българската национална телевизия адв. Мария Петрова, екперт по здравно право. Заедно с нея в студиото на Българска национална телевизия бе и Аркади Шарков. Повод за острия й коментар е абсурдът в Сандански, който избухна този уикенд. В обществените мрежи се появиха кадрри от имунизирането на общински съветници в града, което сътвори терзания, че е нарушен имунизационния проект. Впоследствие здравните управляващи обявиха, че са открити науршения.

" За мен от юридическа позиция остава неразбираемо първо със помощен настойнически темперамент ли е този имунизационен щаб. Основните критерии за етапите на имунизация са посочени като етични и епидемиологични, само че никой не се е стимулирал кои са тъкмо етичните критерии и какво в епидемиологичната конюнктура постанова това ", добави още адв. Петрова.

“Между доктор и доктор има разлика. Аз също владея здравна тапия и съм доктор по обучение, въпреки да упражнявам като юрист, само че считам, че е аморално да употребявам това и да отида да се имунизирам преди сътрудниците си в “Пирогов”. За да не се основава това, трябваше и Министерството на здравеопазването и властимащите, с изключение на тези критерии да създадат и вярна оценка на риска, да дефинират ясно групите. Има една четвърта подточка “помощен персонал”. Там можем да вкараме всеки. Не ми е ясно по какъв начин разграничаваме възрастните хора над 65 години, тъй като тези в старческите домове са предпочитани в трета фаза, за разлика от тези, които се обгрижват сами. Не виждам какво направи страната за огнищата, които избухнаха в подобен вид заведения и каква отговорност понесоха те”, безапелационна беше още адв. Петрова.

Здравният специалист Аркади Шиваров счита, че неналичието на задоволително информация е сериозен проблем при имунизацията у нас.

Аркади Шарков разяснява, че по всички останали страни, където се организират имунизации, има инфографики - по доста елементарен и прецизен метод е разказано какво са имунизациите, кой ще се имунизира, за какво се имунизират първи, а у нас всичко се прави през конференции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР