След като бяха затворени на 13 март заради ситуацията с

...
След като бяха затворени на 13 март заради ситуацията с
Коментари Харесай

Северна Македония отваря кафенетата

След като бяха затворени на 13 март поради обстановката с ковид, кафенетата и заведенията за хранене в Северна Македония отварят още веднъж през днешния ден, 28 май. Ще бъдат отворени за клиенти единствено тези заведения, които имат тераси, а на всяка маса ще могат да сядат по най-много четирима души, написа македонското издание „ Слободен щемпел “.

Протоколът за отваряне и употреба на заведения за хранене планува работното време да е лимитирано от 8 до 22 часа. По-конкретно ще работят единствено откритите елементи на заведенията за хранене за сервиране на храна, които са отворени от три страни с покривна структура. Всички чиновници, които обслужват, би трябвало да носят защитни маски и да поддържат постоянно хигиената на ръцете, съобщи организация " Фокус ".

Броят на гостите е стеснен, т.е. ще се обслужват единствено посетители, които могат да седнат или хора, които ще вземат поръчки на гишето, т.е. не е разрешено обслужването на гостите в бара и вътрешни маси. В протокола е записано, че е наложително да се ръководи влизането на гостите, за които е належащо да се дефинира отговорно лице.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР