След като бяха разпространени официалните резултати от преброяването в Република

...
След като бяха разпространени официалните резултати от преброяването в Република
Коментари Харесай

Кои са македонците с българско гражданство? Евродепутат иска списък

След като бяха публикувани " формалните " резултати от преброяването в Република Северна Македония (РСМ) се оказа, че едвам 3504 жители са се осмелили да се дефинират като българи. Това, че България е дала българско поданство на повече от 100 000 македонци, вкарва страната ни в необичайно състояние, излиза наяве от изявление на  евродепутата Андрей Ковачев, представен от БГНЕС.

Многократно съм упорствал за смяна на Закона за българско поданство. Получаването на българско поданство по генезис не може да бъде конфиденциален акт. Всички получили българско поданство по генезис би трябвало да бъдат оповестени. Така ги разгласяват в Съединени американски щати, Канада, Германия или Франция, споделя Ковачев.

Да си получил българско поданство непринудено, откакто си потвърдил български генезис и си подписал декларация, че се чувстваш българин, не е нещо скрито или срамно, счита евродепутатът.

Според Ковачев " нужна е и гала или най-малко фотография пред герба и знамето " при приемането на поданството. " Докога ще чака Народното събрание ", пита Андрей Ковачев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР