„След като антигенните тестове бяха приети от надзорните органи и

...
„След като антигенните тестове бяха приети от надзорните органи и
Коментари Харесай

Д-р Недялко Калъчев: С 25 на сто ще се завишат данните за заразените с COVID-19

„ След като антигенните проби бяха признати от надзорните органи и сертифицирани, те са много надеждни, доста рядко са фалшиво-положителните резултати при тях “, сподели в предаването „ Преди всички “ по БНР доктор Недялко Калъчев, притежател на една от огромните лаборатории в София по отношение на приравняването на антигенните на PCR тестванията.

" И до момента сме докладвали в Единния информативен портал данните за антигенните проби и тестванията за антитела, само че те не влизаха в статистиката.

С 25 на 100 ще се завишат данните за инфектираните с COVID-19 с отчитането и на антигенните проби, още повече, че и НЗОК стартира да заплаща PCR тестванията, хората си правеха по-често проби, а в този момент и антигенните проби, които са евтини, тъй че съотношението сред данните от двата типа проби се трансформира.

Препоръчвам на хората, които са контактни, да не си вършат антигенен тест - безсмислено е, те би трябвало да си създадат PCR тест, а хората с негативен антигенен тест, които имат клинична картина, имат и контакт, би трябвало да бъдат повторени с PCR тест ", съобщи още доктор Калъчев.

Д-р Калъчев разяснява, че от дълго време са разбрали, че има опити за подправяне на лабораторни резултати на PCR проби, още когато Гърция изиска такива проби за влизане в страната.

" Променихме тогава типа на хартията, холограмен стикер, сложихме връзка с базата данни, което не беше доста редно на подобен вид резултат. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР