След катастрофата край Своге - Столичната община поиска от Пътната

...
След катастрофата край Своге - Столичната община поиска от Пътната
Коментари Харесай

ЗА 4 ГОДИНИ: Трейс груп спечелила обществени поръчки за 63 млн. лева

След злополуката край Своге - Столичната община изиска от Пътната организация да инспектира асфалтовите бази, които доставят строителните компании с материали за ремонтите на пътищата.

В същото време цивилен организации желаеха инспекция на работата на „ Трейс груп” и в София.

Според данните на платформата за публични поръчки на Столичната община, след 1 октомври 2014-та година компаниите, които работят по най-скъпите публични поръчки, са три.

"Трейс Груп " води в класацията с планове на стойност от близо 63 млн. лв.. Тя е следвана от "Джи Пи Груп ", които оперират с съвсем 27 млн. На трето място е "Калистратов груп " с малко над 17,5 милиона.

През последните три години компанията „ Трейс Груп холд “ АД е спечелила публичните поръчки за осъществяването на 7 обекта от общо 91 инфраструктурни плана на общината. Сред които част от ремонта на пешеходната част на бул. „ Витоша”, реконструкцията на бул. „ Цариградско шосе” и работа по бул. „ Дондуков”. И на трите обекта гражданската самодейност „ Спаси София” намира дефекти.

Един от най-критикуваните поправки на "Трейс " в София е този на бул. "Дондуков ", който закъсня с стартирането си в употреба. За всеки ден забавяне общината даде обещание да санкции компанията с 80 хиляди лв. дневно. Глоба обаче не е наложена, тъй като надзорът решил, че компанията изчаквала решението дали да се сложат павета или асфалт. Останалите дни от близо двумесеченото забавяне на обекта от надзора отчели като дъждовни. Въпреки проблемите с ремонта на „ Дондуков”, договорът с компанията не е преустановен. Така общината не може да изключи „ Трейс” от присъединяване в други публични поръчки, както разрешава законът.

"Трейс " е компанията, на която съм налагала най-високата санкция от близо 500 хиляди. По всички останали обекти инспекции се вършат непрестанно ", разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова.

В момента компанията работи по ремонта на бул. „ България” и следва да стартира дълго чакания пробив на ринговия бул. „ Тодор Каблешков”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР