След извършената проверка се оказа, че изнесеното от медиите не

...
След извършената проверка се оказа, че изнесеното от медиите не
Коментари Харесай

Везиева: Тримата членове на борда на директорите на ДКК ще бъдат уволнени

След осъществената инспекция се оказа, че изнесеното от медиите не дава отговор на действителността. Назначаването на Ваня Караганева е било законно. Няма административен проблем, а има проблем с това, че някой не желае да бъде преустановен остарелият модел на ръководство. Това съобщи икономическият министър в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

Тя сподели, че е разговаряла с шефове на ДКК при назначението си за министър и е решила да резервира постовете им.

„ Не одобрявам това като офанзива към изпълнителния шеф, а като мотив да се върнем към остарелия модел. Ние приказваме за смяната, само че дали в действителност сме подготвени за нея “, безапелационна беше Везиева.

По думите ѝ постоянно при предпочитание за промяна има опозиция в администрацията: „ Ако не обясниш на тези хора, промяна не се случва “. Тя заяви, че ще бъдат уволнени трима от членовете на борда на шефовете. Според нея не е допустимо те да не са знаели за покупко-продажбите, направени от Караганева.

Икономическият министър изясни, че банката, която обслужва ДКК, е заменена, тъй като към този момент не може да извършва отговорностите си. Тя удостовери, че има нов ръб на ВМЗ-Сопот. По думите ѝ няма втори контракт за адвокатски услуги.

„ Ремонти на язовири не престават там, където има открити площадки “, сподели Везиева.

Според нея не би трябвало да се загуби механизма страната посредством дружество като ДКК да контролира бранша поради неприятно ръководство: „ Търговските сдружения имат своето място, само че е значимо какъв модел ще наложим “.

„ Последните месеци демонстрират, че сме във възходяща икономическа линия “, приключи Везиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР