След хвърлената през уикенда поредна бомба от президента на САЩ

...
След хвърлената през уикенда поредна бомба от президента на САЩ
Коментари Харесай

Противоречиви коментари от Белия дом относно забраната на чуждестранни инвестиции в технологични компании на САЩ



След хвърлената през уикенда поредна " бомба " от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка с нови стъпки в комерсиалната война с останалия свят, последваха спорни изявления на висши представители на неговата администрация по отношение на концепцията за възбрана на задгранични (предимно китайски) вложения в американски софтуерни компании.

Финансовият министър Стивън Мнучин написа в понеделник вечерта Туитър, че информациите на организациите " Уолстрийт джърнъл " и " Блумбърг " за задгранични капиталови рестрикции във връзка с американските софтуерните компании  са " лъжливи, фалшив вести ". В същото време обаче той добави, че " формалният отчет по тази тематика в петък (29-и юни) няма да се отнася съответно за Китай, а за всичките страни, които се пробват да откраднат наши технологии ".

Търговският консултант на президента - Петър Наваро пък съобщи също в понеделник, че идният отчет на Министерството на финансите от отношение на вложенията в софтуерни компании ще се концентрира върху Китай, а във връзка с други страни " няма нищо на масата ". Наваро съобщи това пред телевизия CNBC, директно след известието на Стивън Мнучин, съгласно което капиталовите ограничавания ще се ползват за всички страни, които се пробват да откраднат американската технология, а освен за вложенията от Китай.

Питър Наваро също по този начин сподели отбелязал, че солидният спад от началото на седмицата на американските акции, търгувани на Уолстрийт, е несъразмерен и че вложителите са разбрали неправилно водената от Тръмп комерсиална политика. Той обаче уточни, че пазарите са реагирали доста положително (???) на сигналите, че " ние ще защитим американската софтуерна и интелектуална благосъстоятелност ".

От всички това се вижда, че като че ли има спорни тези както от страна на видни представители на администрацията на Доналд Тръмп, по този начин и несъгласия в самите техни изявления.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР