След голям проект за социални жилища в Турция, втората стъпка

...
След голям проект за социални жилища в Турция, втората стъпка
Коментари Харесай

Дават жилища на хора със средни доходи в Турция

След огромен план за обществени жилища в Турция, втората стъпка на държавното управление в жилищния бранш ще бъде акция за хората със междинни приходи.
 
Министърът на околната среда, градското развиване и изменението на климата Мурат Курум разгласи, че акцията, която се чака да ползва разнообразни лихвени проценти въз основа на приходите, е достигнала последния си стадий, отбелязвайки, че е квалифициран модел, който ще бъде от изгода за нуждаещите се, а не за вложителите.
 
 „ Когато започнахме да търсим обществени жилища за нашите жители с ниски приходи, искахме да създадем ново изследване за хората със междинни приходи, които не можеха да изпълнят изискванията “, сподели Курум в изявление за всекидневника Hürriyet.
 
„ Провеждаме тази акция взаимно с Министерството на финансите. Благодарение на акцията ще се подобрят както изискванията за закупуване на жители, по този начин и ще бъде предоставена финансова поддръжка на строителите за увеличение на предлагането. Нашата съществена цел ще бъде да предоставим изгоди на жителите, които купуват своя първи дом. Кампанията няма да бъде комерсиален инструмент, а ще предложи решение на потребността от жилище “, добави той.

По-скъпи ли са жилищата в Турция от жилищата у нас

Проектът за държавни обществени жилища, който е в ход, има за цел да сътвори 250 000 къщи, 1 милион имота и 10 000 работни места за жители с ниски приходи на първия стадий.
 
Курум сподели, че планът е провокирал голям интерес, отбелязвайки, че са получени повече от 5 милиона заявки за 250 000 жилища и че новите притежатели се дефинират посредством лотария.
 istock istock
„ Започнахме да дефинираме новите притежатели като теглим чоп всеки ден “, сподели той.
 
„ Правим това в наличието на нотариус и транспарантно. Установени са бенефициентите на съвсем 100 000 жилищни здания, а за 25 000 къщи са извършени търгове. Земя и работни места ще бъдат основани доста скоро и всички тегления ще приключат до март. “, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР