След двегодишно прекъсване Съюзът на независимите синдикати на Хърватия (СНСХ)

...
След двегодишно прекъсване Съюзът на независимите синдикати на Хърватия (СНСХ)
Коментари Харесай

Синдикатите в Хърватия организират протестно шествие за Деня на труда

След двегодишно спиране Съюзът на самостоятелните синдикати на Хърватия (СНСХ) ще означи Деня на труда 1 май с протестно шествие и протест в Загреб. Целта е да притегли вниманието върху потребността от нарастване на заплатите, по-добра отбрана на правата на служащите и групово договаряне, съобщи Хина. 

" След две години, през които не можеше да се отбелязва 1 май поради коронавирус обстановката, към този момент има условия това да се направи по безвреден и подобаващ метод - с митинг ", сподели Дияна Шобота от Съюза на самостоятелните синдикати на Хърватия. 

Президентът на профсъюза Младен Новосел уточни, че задачата на синдикатите е междинната заплата да бъде най-малко 1500 евро, а минималната – 750 евро до 2026 година. Той е уверен, че задачата ще бъде реализирана посредством групови трудови контракти, които, съгласно него, някои работодателите не престават да отхвърлят. 

" Протестният протест ще бъде първото предизвестие, че ще създадем всичко отсега нататък, с цел да имаме ясна система и ритъм на групово договаряне в частния бранш, както и оптимален брой служащи да имат групови трудови контракти. Настояваме държавното управление, като шеф, да увеличи заплатите в държавния бранш в сходство с растежа на брутния вътрешен артикул и инфлацията и като законодател да предизвиква груповото договаряне ", сподели Новосел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР