Министерството на електронното управление, Българският институт по метрология (БИМ) и

...
Министерството на електронното управление, Българският институт по метрология (БИМ) и
Коментари Харесай

Генериран е и хеш кодът, който ще изписват машините за гласуване

Министерството на електронното ръководство, Българският институт по метрология (БИМ) и Българският институт за стандартизация (БИС) удостовериха сходството на техническите устройства за машинно гласоподаване за идните избори, оповестиха от МЕУ.

Докладът за оценяване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията на Изборния кодекс и техническата спецификация, както и решението за засвидетелствуване са изпратени в Централната изборна комисия (ЦИК).

По-рано през днешния ден ЦИК извърши довереното създаване на софтуера, който ще се конфигурира на машините за гласоподаване за идните на 9 юни 2024 година избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители. Изграждането се извърши в следена среда, предоставена от Министерството на електронното ръководство.

По време на процедурата участваха и представители на партии, обединения и неправителствени организации. Процесът се наблюдаваше и от експерти на Държавна организация " Национална сигурност " и се излъчи онлайн в зала " Партер " на МЕУ.

Генерираният хеш код, който ще се изписва на контролната квитанция на машината и на всяка бюлетина, е: 4F 0B E0 3E E8 44FD CF 48 9D 56 D7 BC 7C 49 6B 1B E0 9D A7 17 D1 6C 4C 3D 95 DB BE 24 F1 D4 71
 Снимка: МЕУ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР