След днешната авария на пилотираната космическа ракета “Союз-ФГ и космически

...
След днешната авария на пилотираната космическа ракета “Союз-ФГ и космически
Коментари Харесай

Извън всякакво съмнение: руската космонавтика е в много тежка криза

След днешната повреда на пилотираната галактическа ракета “Союз-ФГ ” и галактически транспортен съд “Союз МС-10 ”, при която, популярност Богу, никой не почина, към този момент е отвън всякакво подозрение, че съветската космонавтика е в положение на доста дълбока рецесия.

До този миг мнозина споделяха: повреди се случват на всички места. Ракети се провалят във всички страни. Не може да си вършим изводи от индивидуален случай. 

Но както споделя журналистът Ерик Бъргър от Арс Текника, това е втора поредна повреда на пилотиран галактически транспортен съд “Союз ”. При това корабът “Союз МС-10 ” катастрофира още преди комисията по следствие да приключи работа по определяне на аргументите за повредата на кораба “Союз МС-09 ”. 

Споровете по отношение на това дали Русия от време на време претърпява повреди, сходно на тези, които се следят във всички останали страни, завърши в този миг. Не, аналогията не е вярна. Аварийността на съветските галактически ракети е трайно зачестила и към този момент не подминава даже пилотираната космонавтика. 

Кадър от днешното политане. Photo credit: Roscosmos/TSENKI

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР