След десетилетия чакане и обещания спортистите на Ямбол вече ще

...
След десетилетия чакане и обещания спортистите на Ямбол вече ще
Коментари Харесай

Ямбол вече има нова лекоатлетическа писта, предстои монтирането на нови седалки!

След десетилетия очакване и обещания спортистите на Ямбол към този момент ще могат да упражняват на нова лекоатлетическа писта.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместител Енчо Керязов, олимпийската шампионка и ръководител на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова и изпълнителят на обекта Атанас Бошев през днешния ден публично откриха спортното оборудване.

Водосвет отслужиха отец Стоян от храм „ Свети великомъченик Георги Победоносец “ и отец Янко от ямболска черква – „ Успение на Пресвета Богородица “.

Лекоатлетическата писта е напълно осъвременена, тя разполага с осем коридора, ремонтирано е водното затруднение, както и оборудванията за пастирски скок.

Кметът на Ямбол благодари на Министерството на младежта и спорта за оказаната финансова поддръжка и положителното отношение към жителите на Ямбол и изрази вяра за бъдещи взаимни планове.

„ Благодаря и на Енчо Керязов за напъните, които постави за този план. Радвам се, че ямболските състезатели най-сетне ще имат положителни условия за спортно-тренировъчна активност. Надявам се, че ще продължат да популяризират нашия град с достиженията си, поисквам им да завоюват още повече медали и оценки “, добави още той.

Валентин Ревански изрече своята благодарност към заслужилите майстори на спорта и ветераните, към треньорите и родителите на спортистите, за това, че им оказват помощ и поддържат.

Благодарности бяха отправени и към изпълнителя на обекта за положителното осъществяване и осъществяването на спомагателни действия за негова сметка.

Кметът заяви и още една добра вест за града – Община Ямбол ще закупи няколко хиляди спортни седалки, с цел да бъде градският стадион, който е „ дом “ на толкоз доста състезатели, още по- комфортен и комфортен за тях и публиката.

„ Аз доживях след толкоз дълга спортна кариера да видя онлайн в моята България тази писта. Искам да благодаря на всички, които са се погрижили тя да съществува. Както виждам и слушам, тук има много заслужили майстори на спорта, много сегашни и бъдещи първенци. Деца, обръщам се към вас – при такова ужасно оборудване няма по какъв начин да не станете олимпийски първенци, “ сподели Стефка Костадинова.

В края на формалното разкриване лекоатлетите от Лекоатлетически клуб „ Радио999 ”, Клуб по лека атлетика „ Тунджа ” и Лекоатлетически клуб „ Ямбол ” направиха демонстрационна щафета, с цел да покажат своите благоприятни условия и качеството на пистата.

Част от празника бяха и мажоретките от Иновативно главно учебно заведение „ Николай Петрини “.

Припомняме, че Община Ямбол подаде Проект за модернизацията на пистата през февруари 2021 година. В края на декември 2021 година, след доста положени старания, Ямбол получи финансиране от Министерството на младежта и спорта в размер на 1 257 554 лева за преустрояване на лекоатлетическата писта – първата в България, изпълнена със наследник цвят. Материалите, употребявани при ремонта на оборудването, са на швейцарската компания „ Коника “ – водач в производството на настилки, отличаващи се с високо качество. Лекоатлетическата настилка „ Конипур СП “, която е изпълнена в Ямбол, е трислойна, безфугова система, състояща се от висококачествени полиуретанови и EPDM гумени съставни елементи. В допълнение към одобрената система са положени два запечатващи лакови пласта, чиято цел е увеличение на износоустойчивостта, здравината и визията ѝ. Разчертаването беше направено от лицензиран реализатор от Естония, утвърден от Световната федерация по лека атлетика. Сред пистите, които са изпълнени от него, са тези на Олимпийския стадион в Осло през 2019 година, както и пистите за Световното състезание на закрито през 2006 година в Москва, за Европейското състезание на закрито през 2017 година и за Световното състезание на закрито през 2022 в Белград и редица други, до които към този момент се подрежда и лекоатлетическата писта в Ямбол.

В предишното Ямбол беше хазаин на огромна част от лекоатлетическите надпревари, включени в спортния календар на Българската федерация по лека атлетика. Община Ямбол се надява, че тази процедура ще бъде обновена след модернизирането на пистата и в града още веднъж ще се организират надпревари от републикански мащаб за всички възрастови групи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР