След декларацията от парламентарната трибуна, в която обвиниха Асен Василев

...
След декларацията от парламентарната трибуна, в която обвиниха Асен Василев
Коментари Харесай

От ИТН очернили Асен Василев, защото настоял да е финансов министър


След декларацията от парламентарната естрада, в която упрекнаха Асен Василев в лобизъм, от Има Такъв Народ дадоха брифинг в кулорите, с цел да разяснят какво са желали да кажат изащо. От думите им стана ясно, че тръгнали да търсят компромати за Василев, откакто той отказал да е министър в първия състав на държавно управление на „ ИТН “.

" За Асен Василев ни светнаха няколко лампи и тръгнахме да се интересуваме за какво индивидът желае да е финансов министър ", сподели Тошко Йорданов. После сърдит упрекна министъра на финансите, че „ грозно е интерпретирал диалозите с " Има такаъв народ ". Припомняме, че след първия проектокабинет на Има Такъв Народ, прочетен от Слави Трифонов по малкия екран, Асен Василев описа, че са го канили за министър на екологията. Но той отказал, тъй като разбирал от финанси и желал да е финансов министър. Освен това съобщи, че има разнообразни визии с номинирания за министър председател Николай Василев за това по какъв начин да се харчи бюджетът.

" Ние го поканихме, тъй като общественият му облик беше добър. Когато водихме диалози с тях, Асен Василев пожела да бъде финансов министър. На въпроса " Защо? ", Асен Василев сподели: " Защото желая да се боря и да спра мръсните пари на ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

Ние казахме: " Супер, предлагаме ти пост вицепремиер по европейските фондове, където се дават големите пари и с цел да си сигурен, че ти ще спреш мръсните пари, ще извадим Комисията за финансово разузнаване от ДАНС и ще я сложим на директно послушание на теб ". Той сподели: " Супер, само че аз желая да съм финансов министър ". Тук ни светнаха няколко лампи. И ние просто тръгнахме да се поинтересуваме за какво индивидът желае да е финансов министър и стигнахме до това, което през днешния ден чухте от трибуната ", описа през днешния ден Тошко Йорданов.

От Има Такъв Народ пробваха да замажат и острите нападки към „ Демократична България “, които се съдържаха в декларацията. Не сме споделили на Демократична България, че не се надяваме на тяхната поддръжка, сподели Йорданов. Въпреки че по-рано изясни по какъв начин десните играели мръсни игрички.

" За нас това не е затворена врата. Ние просто споделяме обстоятелствата такива, каквито са. Просто се надявам това да бъде другарски знак към тях, да се върнат на естествените позиции, които обявиха в началото, че нямат предпочитание за постове и че не е належащо да оферират хора в един предстоящ кабинет, изключително хора, които са наказани за кражба на интелектуална благосъстоятелност “, бяха думите на Тошко Йорданов.

Филип Станев добави какъв брой се изненадали в Има Такъв Народ, че от „ Демократична България “ трансформирали позицията си и към този момент упорствали да чуят имена за бъдещото държавно управление. Ние не знаем какво се е случило през тези 4 дни, само че тази позиция се е трансформирала фрапантно.В политиката, в живота, в бизнеса, в човешките връзки има едно нещо, което се назовава джентълменско съглашение - те не го съблюдаваха, сподели още Филип Станев.

Разликата е два месеца, а разликата от държанието на " Демократична България " от началото на консултациите, които започнаха предишния петък, е чудовищна. Случило се е нещо последните 1-2 дни. Какво - не знам, добави Тошко Йорданов.

На въпрос имат ли въпреки всичко хрумвания за състав на кабинет, той отговори: " Мандатът го дава президентът. Ние сме си подготвени, тъй като сме си подготвени. Ние постоянно сме подготвени авансово. Разговорите с политическите ни сътрудници през вчерашния ден и уповавам се по-късно, бяха за политики. Президентът изчаква да дадем знак, че сме завършили. Ние предполагахме, че докрая на седмицата щяхме да приключим с изясняване на посоките и детайлите, след което в партньорски тон- имахме предпочитание да ви срещнем и да изпратим знак на президента. Няма да ви кажа кой ще бъде претендентът ни за министър-председател, тъй като нямаме получен мандат. Когато получим мандат от президента, тогава ще видите кой е ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР