След бурни реакции както от демократи, така и от републиканци,

...
След бурни реакции както от демократи, така и от републиканци,
Коментари Харесай

Тръмп се отказа от орязване на бюджета на дипломацията и помощта за развитие

След бурни реакции както от демократи, по този начин и от републиканци, Доналд Тръмп се отхвърли да редуцира с 4 милиарда $ бюджета на американската дипломация и помощта за задгранично развиване, съобщи Франс прес, базирайки се на днешно изказване на Държавния департамент.

"Президентът реши да не дава ход на предложение за отменяне на някои средства, отпускани на Държавния департамент и Американската организация за интернационално развиване ", съобщи представител на американската дипломация.

В началото на месеца бюджетнияут офис на Белия дом разгласи неотложно заледяване на отпускани средства за тази бюджетна година (която приключва в края на септември) за редица стратегии - от мироопазващи интервенции до международното опазване на здравето и интернационалната битка против опиатите. В известието се намекваше, че замразяването може да се трансформира в отменяне.

Редица неправителствени организации, както и водещите представители на комисиите за външните работи на двете камари на Конгреса - демократи и републиканци пламенно настояха администрацията да преразгледа решението си.

Такова отменяне "би означавало да сеотрежат над 4 милиарда $ жизненоважни средства за американската външна политика ", обявиха представителите на тези комисии. "Това би навредило на националната ни сигурност и на насърчаването на международното водачество на Съединени американски щати и е непосредствено посягане над разделянето на управляващите ", прибавиха те.

"Разбрахме се да продължим прегледа на стратегиите си и да пренасочваме другаде всяко финансиране, което не поддържа директно нашите цели ", увери през днешния ден Държавният департамент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР