След безпрецедентните санкции на Запада рекордни суми пари в брой

...
След безпрецедентните санкции на Запада рекордни суми пари в брой
Коментари Харесай

Хиляди руснаци на опашки пред банкомати. Какво става?

След невижданите наказания на Запада рекордни суми пари в брой влязоха в обращение в Русия. Централната банка е пуснала общо 1 трилион и 400 милиарда рубли. Уплашени, че няма да могат да изтеглят парите си, хиляди руснаци се подредиха на опашки пред банкови клонове и банкомати. На фона на това пристигна информацията на Европейската централна банка за възможни банкрути на съветски банки, заради всеобщото изтегляне на депозити.

Изключването на редица съветски банки от интернационалната система SWIFT ще попречи на компаниите и частните лица да правят транзакции в чужбина. Руската централната банка няма да може да употребява над 640 милиарда $ от валутния и златния си запас. Кремъл обаче увери, че няма аргументи жителите да се съмняват в успеваемостта на съветската стопанска система.

„ Основната ни цел по време на неспирните наказания е да осигурим самостоятелност и да представим заместители на задграничните артикули и услуги. Постигнахме тази цел в редица области. Разбира се, че може да се появяват някои проблеми, само че те ще бъдат позволени ”, съобщи представителят на Путин Дмитрий Песков, съобщи Нова.

В опит да възвърне финансовата непоклатимост на Русия, Централната банка одобри редица ограничения. Една от тя е да усили лихвения % над два пъти. Въпреки опитите на управляващите да смекчат страховете от сериозен стопански удар обаче, през днешния ден съветската рубла изгуби над 30% от цената си.

Сривът на валутата заплашва да заличи спестяванията на елементарните жители, които започнаха под паника да теглят парите си.

Междувременно, Москва затвори въздушното си пространство за 36 страни. Сред лимитираните страни е и България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР