„След 27 дни стигнахме до ключовото гласуване за единствения кандидат

...
„След 27 дни стигнахме до ключовото гласуване за единствения кандидат
Коментари Харесай

Десислава Атанасова към ПП: Извинете се на Каримански! Изляхте помия върху кандидатурата му

„ След 27 дни стигнахме до основното гласоподаване за единствения претендент за гуверньор на Българска народна банка на ръководещата коалиция. Защото другият „ прояви държавническо мислене “, „ сериозна грижа за страната “, „ сподели водачество и се отдръпна от тази конкуренция “. Сега за нас, а и цялата общност има доста въпроси на които през днешния ден дължите отговор “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова по време на дебатите ва Народното събрание за избор на нов гуверньор на Българска народна банка.

Тя попита дали е станало ясно кой и за какво е притискал Каримански да се откаже и то в продължение на седмици? „ Кога Рашков и неговото Министерство на вътрешните работи ще открият кой беше оня заплашвач, румънски жител, който прати есемес на Каримански? Как и за какво господин Гюров взе това „ лидерско “ решение под опасност или обещания за по-висок пост? Как вие цените морала, качествата, експертизата и опциите на някой, който беше подкрепян от вас за ръководител на бюджетна комисия? Цитирайки думите на господин Йорданов, господин Каримански не е спал, с цел да изнесе доста тежки бюджети и да оправи всичките ви бъкии, тъй като нямате разбиране по какъв начин се прави бюджет. Изведнъж откривате, че той не покрива летвата ви за нулева приемливост към корупцията, тъй като съгласно вас той няма морални данни за длъжността гуверньор на Българска народна банка “, добави Атанасова.

Тя съобщи, че минимум в този момент чака от ръководещата коалиция да се извинят на Гюров и Каримански. На първият тъй като са разрешили техният сътрудник и ръководител на най-голямата парламентарна група да бъде унижаван. Да се извинят на господин Каримански – ръководителят на бюджетната ви комисия, тъй като си позволихте през всички тези 27 дни да извършите същото. „ Изляхте в директен смисъл мръсотия върху неговата кандидатура “, сподели още Атанасова.

По думите й това ще бъде висша проява на това по какъв начин обединението не може да вземе нито едно решение.

„ Коалицията ви е пред разпад, даже пред саморазпад. Три пъти гласувахте парите за пътищата и не можахте да вземете решение. Снощи в 1 часа през нощта премиера и началника на кабинета му, декларирали че през днешния ден още веднъж ще го внесат без изобщо да знаят, че по устав това е невероятно. Сега какво да чакаме, отдръпване на номинацията ли, опрощение ли?

Това което чакам от вас, Политическа партия да излезе и да заявите, че всичко това което правихте през последните 27 дни, че и повече, е че изговорихте през най-различни медии и трибуната е едно само нещо – търговия. Търгувахте парите за пътища против поста гуверньор на Българска народна банка “, приключи Атанасова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР