След 13 години Софийският градски съд призна бившия директор на

...
След 13 години Софийският градски съд призна бившия директор на
Коментари Харесай

След 13 години процес: Осъдиха Вальо Топлото на 7 години затвор за пране на пари

След 13 години Софийският градски съд призна някогашния шеф на " Топлофикация София " Валентин Димитров за отговорен за пране на пари и го осъди на 7 години затвор, при първичен непоколебим режим.

Съдия Петя Крънчева му дефинира и мярка за неотклонение. Все отново той остава на независимост против парична гаранция от 3 хиляди лв.. Съдебното решение не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Всичките негови сметки са запорирани. Отнети са и 2 млн. лева - парите, които са открити в сейфовете.

Вальо Топлото беше предаден на съд за пране на пари през 2009 година.

По обвиняването за данъчни закононарушения Димитров беше оневинен заради изтекла отминалост. Тя е изтекла, до момента в който делото се гледа на първа инстанция в Софийски градски съд.

Повече от два часа арбитър Петя Крънчева чете присъдата против Валентин Димитров.

Съдът изброява стотици покупко-продажби на финансовите пазари, както и стотици транспорти на суми към сметки в австрийски банки, направени от Вальо Топлото от 1999 до 2006 година, посредством които той е осъществил тъй наречените " пране на пари ". Става ясно, че в този интервал Димитров е правил такива покупко-продажби приблизително по 10 пъти месечно.

Според обвиняването той присвоил 10 млн. лв. от сдружението, което е управлявал, след което ги е прекарал през в разнообразни покупко-продажби.



Подсъдима в този развой беше и майка му Цеца Димитрова. Тя обаче умря преди да чуе присъдата.

До момента Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото, има една оправдателна присъда - за източването на сдружението. По второ дело лежа 3 години в пандиза поради първокласните артикули, които е купувал с пари на " Топлофикация ".

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР