Славия победи Шампион 2006 с 69:45 точкии за втора поредна

...
Славия победи Шампион 2006 с 69:45 точкии за втора поредна
Коментари Харесай

Баскетболистките на Славия спечелиха бронзовите медали в турнира за Купата на България



Славия победи Шампион 2006 с 69:45 точкии за втора поредна година завоюва бронзовите медали в шампионата за Купата на България по баскетбол за дами. Финалната четворка на конкуренцията се организира в столичната зала " Триадица ".

Първото полувреме беше извънредно равностойно и приключи 29:28. " Белите " стигнаха до триумфа след мощна игра през второ полувреме, откакто завоюваха третата четвърт с 26:9 и поведоха с 55:37.

Най-резултатни за спечелилите с по 17 точки бяха Валерия Алексиева и Валентина Веселинова. Вероника Джикова приключи с " дабъл-дабъл " - 13 точки и 12 битки.

Виктория Иванова вкара 12 точки за Шампион 2006, по 8 имат Мария Делчева и Калина Иванова.

В тази среща Славия беше без именитата Гергана Брънзова, която получи лека контузия в глезена през вчерашния ден и не се появи в игра.

„ Това е последното отличие в кариерата ми досега и в обратна посока е първото. Важно е за мен и за тези девойки. Наистина след вчерашния мач, който нарекох злополука, беше доста значимо по какъв начин щяхме се върнем. Те демонстрираха, че са супер стимулирани. Много се веселя за тях. Въпреки че не бях на игрището, им споделих, че съм шестия човек с тях на игрището. Не стопирах да крещя. Смятам, че доста добре се справихме и се гордея с тях.Винаги съм казвала, че да гледаш в профил е най-трудното, тъй като тогава се чувстваш безпомощен, а би трябвало да изкараш освен това от себе си и да ги мотивираш. Трудно е, само че всичко  е добре в този момент. Нивото е такова, каквото е и на целия спорт в България, само че в девойките има самун, може да се работи и да се вършат позитивни неща.Смятам, че този резултат през днешния ден е най-малко някакъв триумф на моята задача, че съм съумяла да стимулирам и вдъхновя девойките да бъдат по-добрата си версия. Смятам, че те го демонстрираха “, съобщи след мача именитата баскетболистка.

" На всеки орден се радваме, изключително като имаме поради конкуренцията на Монтана и Берое, които играят доста класен баскетбол. Ние сме надалеч от тяхното равнище, само че искахме да печелим орден и успяхме, по тази причина съм удовлетворен. През второто полувреме натрупахме преднина и към този момент нямаше напрежение. Момичетата от пейката бяха равностойни, за което съм доста удовлетворен ", сподели след мача старши треньорът на Славия Георги Божков.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР