Слави Трифонов обяви край на приключението си в bTV и

...
Слави Трифонов обяви край на приключението си в bTV и
Коментари Харесай

Слави Трифонов - а сега накъде?

Слави Трифонов разгласи завършек на приключението си в bTV и завършек на 19-годишната история на “Шоуто на Слави ”. Кой каквито и оценки да дава за продукцията му, да правиш 19 години сатирично шоу с милионен ефир, не е подбив работа. Който не има вяра, дано да се опитва да му създаде парите и известността, пък дано да е чалгар или симфоник или нещо друго, с каквото ще покори България.
Краят на шоуто надали е същинско отдръпване на Слави и на екипа му.
Правят се разнообразни прогнози за пътя му оттук насетне. Едни самоуверено си показват, че ще направи партия, други допускат пренасяне или основаване на нова телевизия… Аз в случай че се хвана да предвиждам, сигурно ще сбъркам, по тази причина ще предложа няколко полуабстрактни оферти за Слави и Шоуто му.
Продавачи на мартеници  
Слави сигурно може да си го разреши. Ако е за шоуто, целият му екип може да покори пазара на мартеници за малко, да трогне цяла България и да провокира социална полемика.
Едни ще викат, че Слави и шоуто му са селяни и са позьори, други ще опонират, че не е по този начин и всички ще си викаме, че сме доста елементарни, щото не разбираме.
А Слави в действителност може да си го разреши - да продава един сезон мартеници следващата година, да намигне към себе си на младини в този един повратен миг на живота.
Продавачи на вяра  
В лиричен смисъл Продавачът на вяра, това е по Джани Родари и Валери Петров - в случай че си имах магазинче с две полички, щях да продавам вяра за всички - това има кой да го отработи в Шоуто. Сценарният екип на Слави може да се оправи с всичко. Според хода на работата те биха могли да създават и споделят политически тези не по-зле от мощните играчи в бизнеса, същинските продавачи на вяра и разпределители на порции. Но аз въпреки всичко аз нямам доверие в концепцията, че Слави ще тръгне да прави партия - това е ужасно доста работа и риск, а вероятността да се играе единствено един сезон е прекомерно, прекомерно огромна. А пък политиката не е красиво да я работиш единствено един сезон, това не е задявка като мартениците.
Продавачи на легенди  
Ако желаят да са телевизионни митове, Слави и екипът му би трябвало да замразят Шоуто за петилетка-две и да счупят книжния пазар с записки за Легендата. Всеки от екипа ще напише автобиография за живота си в Шоуто и взаимоотношенията си със Слави. Всички ще дадат безусловно спорни сведения, на Слави ще се припишат всички отвратителни и надълбоко човешки качества, измислените и действителните интриги ще се преплетат в един именит парадокс, а всички писатели и писателки от Венета Райкова до Розмари де Мео нервно ще гризкат моливите и мъчително ще претърпяват наклонените везни на книжния пазар. Всичко това може да се показа като възрожденска активност и в прочут смисъл ще е тъкмо по този начин.
В последна сметка всичките книги ще ги напишат отново сценаристите - и за тая работа им е ред, и им се пада.
 
Автор : Г-н Балев, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР