„Слави Трифонов е политически проект, който се насочва от определени

...
„Слави Трифонов е политически проект, който се насочва от определени
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Трифонов най-вероятно е свързан със Сараите

„ Слави Трифонов е политически план, който се насочва от избрани корпоративни центрове на икономическа и политическа власт зад сцената. По всяка възможност те са свързани и с това, което назоваваме Сараите “. Това съобщи за БГНЕС политологът проф. Огнян Минчев.

Според него точно сходни корпоративни центрове са заинтригувани да се възползват от политическата власт, която може да пристигна по линия на политическото присъединяване и ръководство на партията на Слави Трифонов.

„ В състава на по този начин наречения от него проектокабинет от една страна има хора, свързани с досегашни политически планове и със значими корпоративни ползи през последните 20 години. От друга страна в този проектокабинет има препоръчани доста хора, които за първи път ще влязат в политическа роля на българската политическа сцена. Това значи, че те нямат нито политическа основа, нито политическа принадлежност, нито по този начин да се каже политически тил. Липсата на сходна политическа база и позиция е най-силно уязвима за напън, който би могъл да идва от задкулисието на корпоративни и проведени групови ползи “, акцентира проф. Минчев.

Тези съображения му дават съображение да смята, че „ партията на Слави Трифонов е политически план, който е изведен на политическата сцена от избрани и значими ползи в българското олигархично пространство, които биха могли да бъдат свързани както със сарая, по този начин и с други центрове на корпоративно лобистка власт “.

Проф. Минчев счита, че Слави Трифонов е показал своя проектокабинет по напълно нахален и несъответстващ метод.

„ Той го направи напълно несвоевременно в интервал, в който към момента не са оповестени резултатите от изборите даже. Именно този извънредно чудноват избор за времето и за лансирането на повсеместен кабинет от страна на политически водач, който се чака да има не повече от 65 депутати в новия парламент ни води към две вероятни тълкования на това деяние.

От една страна, че това е някакъв вид персонална акции на Слави Трифонов, която има за цел да основава с провокативни цели нови трендове, ново преподреждане на политическото пространство в навечерието на свикването на 46 Народно събрание.

Другата интерпретация е, че Трифонов под натиска на тези проведени ползи стартира това предложение за кабинет, с цел да сложи всички останали евентуални сътрудници и противници на неговата партия в състояние на неспособност да реагират на един сходен нахален напън, като им споделя: „ или приемате това, или аз не вземам участие и отиваме на трети следващи избори “, съобщи проф. Минчев.

Политологът е безапелационен, че и двата разновидността – да отидем на нови избори или да приемем държавното управление на Трифонов – са задоволително огромни рискове. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР