Слънцето изригва 5-6 пъти годишноСветовъртеж, високо кръвно и сърдечна аритмия

...
Слънцето изригва 5-6 пъти годишноСветовъртеж, високо кръвно и сърдечна аритмия
Коментари Харесай

Магнитните бури ни докарват главоболие

Слънцето изригва 5-6 пъти годишно
Световъртеж, високо кръвно и сърдечна аритмия са вероятни при по-чувствителните 

Половината от хората не имат вяра, че има заплаха

Мненията за въздействието на магнитните стихии върху физическото положение на индивида са противоположни: половината хора настояват, че такова нещо няма и не може да има, другата половина имат вяра, че съществува.

По предписание магнитните стихии се случват 5-6 пъти годишно, само че в последно време, заради нарасналата интензивност на Слънцето, те стават от ден на ден. Разделени са на 5 категории според от силата им – от G1 до G5, като G1 е най-слабата, а G5 е извънредно мощна. Последната може да аргументи съществени проблеми в електропреносните и радиокомуникационните системи на Земята, както и да докара до щета на галактически спътници и навигационни системи. 

Магнитната стихия е интервал на бързи промени в магнитното поле. Може да продължи от няколко часа до няколко дни. Между другото, можем да следим резултата от нея образно - известните северни сияния не са нищо повече от резултата от измененията в магнитното поле на Земята.

Магнитните стихии могат да основат съществени проблеми - преди всичко, това се отнася не за хората, а за галактическите и наземните софтуерни системи. Сателитите, извършващи услуги от навигация до връзки, могат да претърпят разстройства. Електрическите мрежи също могат да бъдат наранени, което да докара до евентуални спирания на зареждането. Комуникационните системи, изключително тези, които употребяват радиовълни, могат да изпитат разстройства.
Въпреки че магнитните стихии засягат най-вече софтуерните системи, те могат да имат и евентуални последствия за здравето. За хора, чувствителни към геомагнитни съмнения, могат да причинят доста действителни и неприятни признаци като главоболие, световъртеж или даже сърдечно-съдови проблеми.

Въпреки това, мненията на учените за въздействието на бурите върху хората са ясно разграничени на половина. От една страна, има проучвания, които настояват, че това събитие визира здравето, да вземем за пример сърдечно-съдовата система. Но тези данни са неточни. Да се ​​оцени безусловно въздействието на бурите е много мъчно.



Ако сте чувствителни към геомагнитни съмнения, намалете темпото.

За да се организира проучване на въздействието на магнитната стихия върху човешкото здраве, е належащо да има доста ясни критерии, които фактически могат да бъдат измерени. Главоболието или тахикардията не са такива, тъй като тези признаци могат да бъдат породени от други аргументи - промени във времето да вземем за пример, или промени в налягането (а бурите нямат нищо общо с това). Затова съгласно някои учени въздействието на магнитните стихии върху хората, в случай че има такова, е едва.

Но какво да кажем на тези, които не се усещат доста добре по време на слънчеви изригвания? Симптоми, които хората изпитват по време на магнитни стихии, са нараснало кръвно налягане, понижена продуктивност, главоболие, световъртеж, нараснала тревога, обостряне на хронични болести.

Изследователите допускат, че хората инстинктивно възприемат съмненията в магнитния декор на Земята като опасност за живота и стрес. А повишението равнището на хормоните на напрежението - кортизол и адреналин - просто води до конвулсия на кръвоносните съдове и всички изброени признаци.

Много хора оповестяват, че се усещат зле или имат главоболие след слънчеви изригвания, само че на процедура нито едно изследване не е разкрило тези връзки. Ако приказваме за съществени проблеми от здравна позиция, тогава няма място за терзание от слънчевите изригвания и магнитните стихии. Вредната радиация не може да премине през земната атмосфера и физически да повлияе на хората на земята. Друг е въпросът, в случай че повредите в електричеството или връзката причинят някакъв проблем, да вземем за пример акцидент.

Някои учени въпреки всичко настояват, че слънчевите изригвания не са изцяло безобидни. Областта на науката, която учи връзките сред човешкото здраве и слънчевата интензивност, се назовава хелиобиология. Според хелиобиолозите измененията в геомагнитната среда могат да причинят промени в кръвния поток, сърдечна аритмия, сърдечно-съдови болести, епилептични припадъци, високо кръвно налягане.

Ако забележите здравословни проблеми в такива дни, с наближаването им би трябвало да вземете защитни ограничения. Наспете се, пийте повече вода, намалете количеството сол в храната (нарушава действието на кръвоносните съдове), избягвайте напрежението, намалете физическата интензивност и напрегнатите действия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР