Слънчогледовото олио, широко разпространено и използвано у нас за подправяне

...
Слънчогледовото олио, широко разпространено и използвано у нас за подправяне
Коментари Харесай

Заменете олиото с тази мазнина и вижте резултата за здравето и фигурата си

Слънчогледовото олио, необятно публикувано и употребявано у нас за подправяне на салати и готвене, крие своите опасности за здравето, одобрявано в огромни количества.

Изследване демонстрира, че то съдържа линолова киселина, която може да се преобразува в организма в арахидонова киселина. Последната е нездравословна за здравето, защото способства за инфектиране на кръвоносните съдове и води до увреждането и стесняването им.

Това поражда нужда този вид лой да бъде редувана с други по-полезни за здравето. Част от тях оказват помощ и за поддържането на стройна фигура и красиви кожа и коса. Вижте с какво да замените олиото.

Орехово масло

Ароматът му е магически, вкусен, апетитен. Може да бъде открито елементарно в комерсиалната мрежа и изключително на местата, предлагащи био и еко храни. Ползата от приема му е потвърдена – богато е на йод, цинк, селен, витамини С, Е, А, В. Полезно е със своите противовъзпалителни свойства, потвърдената си изгода при артрит, действието си, ориентирано против бактериални и вирусни инфекции, и подкрепяне на кръвообращението посредством грижа за артериите.

Препоръчва се още при диабет, хормонален дисбаланс, при проблеми с паметта, с действието на сърдечната система и сърдечния темп, висок холестерол. Високото наличие на елагова киселина, за която се смята, че убива раковите кафези, го прави и подобаващ избор за профилактика на туморни болести. Храни или добавки с елагова киселина усъвършенстват отговора на лъчетерапията при рак на гърдата.

Ореховото масло е и балсам за хубост. То поддържа младостта на кожата, защото е отличен антиоксидант, борещ се със свободните радикали. Предпазва кожата от бръчки и фини линии. Поддържа блясъка и здравината и на косата.

Диетолозите дефинират ореховото масло като уместно при уравновесено хранене и при диета, целяща понижаване на тежестта.
 Защо НИКОГА да не готвим със слънчогледово олио Защо НИКОГА да не готвим със слънчогледово олио
Не всички типове олиа, които можем да закупим от магазина, са постоянни на термична обработка. Това значи, че не всички ще запазят ка...

Заменете олиото в салатите си с него и се насладете на потвърдените изгоди за здравето и хубостта си.

Масло от ленено семе

Това масло е известно като средство за битка с високите равнища на холестерола, грижата за здравето на сърдечно-съдовата система и за хубостта. Богато на омега 3 и омега 6, скъп източник на потребни субстанции, витамини А и Е, минерали, то е незаменимо за здравето.

Лененото масло се предлага при затлъстяване, тъй че то е идеално средство за битка с наднорменото тегло и допълнение към менюто за намаляване. Препоръчва се и на страдащите от атеросклероза, астма, артрит, бъбречни болести, проблеми с действието на щитовидната жлеза, кожни проблеми.

Важно е да го съхранявате на мрачно и хладно място, с цел да се насладите на изгодите му за фигурата и здравето, защото се окислява, когато е оставено на директна слънчева светлина или на топло.
 Сложете това в ОЛИОТО и то ще е доста по-здравословно Сложете това в ОЛИОТО и то ще е доста по-здравословно
Олиото е растителна лой, която доста от домакините включват в изработката на всевъзможни ястия. Истината е, че когато претърпи термич...

Кокосово масло

Освен с изгодите, които дава на кожата и косата, кокосовото масло е известно и в кулинарията, като отличен и здравословен сурогат на олиото.

Важна е ролята му за вярната обмяна на веществата, с което оказва помощ за поддържането на здравословно тегло и стройна фигура. Богато е на витамини К, Д, А, Е и не съдържа наситени мазнини. Това го прави съвършен източник на потребни субстанции и средство за грижа за фигурата, здравето и външния тип.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР