Сладоледът - един от любимите деликатеси на деца и възрастни,

...
Сладоледът - един от любимите деликатеси на деца и възрастни,
Коментари Харесай

Как се прави истински сладолед - ръководство за начинаещи

Сладоледът - един от обичаните деликатеси на деца и възрастни, се появил в Европа през 13-ти век, макар че към този момент замразените плодове са били известни в Древен Китай. Този десерт може да има усет на шоколад, кафе, ванилия, карамел, плодове, плодове, ядки, мента или зелен чай.

Сладоледът с коняк, бисквити, целувка, халва, захаросани и сушени плодове е доста апетитен. Някои заведения за хранене оферират сладолед от розови листа, тиква, морков, джинджифил, кокос, мед и подправки и какво ли още не.

Тайните на правене на сладолед

Сладоледът се прави от бита сметана, която се смесва с жълтъци, мляко, захар и разнообразни добавки. В някои предписания за сладолед за домашно подготвяне млякото и жълтъците липсват, а в други описания може да се срещне извара и кисело мляко. Въпреки това във всички способи на подготвяне има общи тънкости и секрети, които всеки би трябвало да знае.

Използвайте единствено висококачествени и пресни артикули - естествен крем, безценен първокачествен шоколад, зрели и сочни плодове. Не забравяйте и за сгъстителите, които са значими съставки на десерта, тъй като те вършат неговата текстура деликатна, кадифена и плътна по едно и също време. Желатин, яйчни жълтъци, агар-агар, нишесте, мляко на прахуляк или лимонен сок нормално се одобряват като сгъстители - с помощта на тях сладоледът не се топи дълго време. В противоположен случай след 10 минути в купата ви ще се получи млечен басейн от топка сладолед.

За да се получи по-равномерна консистенция на сладоледа, се предлага вместо захар да се употребява пудра захар. Преди заледяване масата би трябвало да наподобява на кисела сметана с компактност, защото прекомерно течната основа за сладолед в приключен тип ще придобие водна текстура.

За да извършите сладоледа по-пикантен, прибавете малко ракия, ром или ликьор, несъмнено, в случай че възрастни го употребяват. Децата харесват сладолед с шоколад, плодове, бисквити, ядки, плодови или ягодоплодни сокове. Имайте поради, че алкохолът леко усилва времето за подготвяне на сладоледа, а соковете му придават кремообразна текстура.

Всички течни добавки (сокове, сиропи, алкохол) се прибавят към сладоледа по време на първичното разбъркване на продуктите, само че е по-добре да се вкарат ядки и части плодове след сгъстяването на сладоледа. Ако приготвяте сладолед с желатин, първо разтворете последното, а по-късно го загрейте.

 Как се прави същински сладолед - управление за начинаещи

В процеса на заледяване би трябвало да разбърквате сладоледа допустимо най-често, в идеалния случай на всеки 15 минути, когато стане мек и равен, оставете го във фризера за още 3 часа или повече, всичко зависи от температурата. Охладете сладоледа, с цел да се отървете от ледените кристали. Времето за сгъстяване зависи и от рецептата, другите типове сладолед имат свои лични характерности за подготвяне.

Сладоледът се сервира в красиви купички и чаши, украсени с плодове, сушени плодове, ядки, шоколадови стружки, бисквити, мармалад или стръкче от мента. Можете да полеете с десертни плодове, шоколад, кафе сироп, да поръсите с канела, маково семе или какао на прахуляк. Много е автентично да се сервира сладолед във вафлени конуси, на пръчка, в плодови чаши или под формата на топки в композиция с топли сладкиши.

Тънкости при разбиването на сладолед

Кремът би трябвало да се разрушава постепенно, последователно да се усилва скоростта, в противоположен случай вместо лек крем ще получите масло. Както към този момент споменахме, сметана би трябвало да бъде с високо наличие на мазнини, в противоположен случай не може да се разбие и сгъсти добре.

Разбийте крема, авансово охладен в хладилника - с цел да получите бързо резултати. В същото време съдовете на смесителя също би трябвало да бъдат охладени. Не изключвайте миксера, до момента в който масата се сгъсти, и незабавно спрете, без да чакате буйната пяна, в противоположен случай сладоледът ще загуби своята въздушна и лека текстура. Можете да употребявате бъркалка или миксер, макар че някои домакини по демодиран метод наливат сметаната в затворен резервоар и разклащат пламенно.

Разбийте крема постепенно, последователно увеличавайки скоростта, в противоположен случай ще извършите масло вместо лек крем. Не бийте прекомерно дълго - незабавно щом се появят меки върхове, последователно намалете интензивността на биенето. Не се предлага да биете в блендер, тъй като острите му ножове прорязват масата, което я прави пластова.

Домашен сладолед

 Как се прави същински сладолед - управление за начинаещи

След като се научите по какъв начин да вършиме сладолед вкъщи, вечно ще забравите за извършването на покупки, тъй като сладоледът, който сте създали, ще бъде по-вкусен, вкусен и потребен, тъй като ще съдържа единствено натурални артикули. Количеството захар може да се трансформира според от вашите усети и желания.

Рецепта за подготвяне на домакински сладолед

Продукти: лоен крем - 250 мл, мляко - 500 мл, яйца - 5 бр., пудра захар - 100 г, ванилин

Метод на подготвяне:

1. Отделете жълтъците от белтъците;

2. Смесете жълтъците със захарта и щипка ванилия, разбийте добре, с цел да получите хомогенна маса;

3. Сварете млякото и последователно го изсипвайте в яйчената примес, като непрекъснато разбърквате, с цел да предотвратите коагулирането на жълтъците. Първо, изсипете няколко супени лъжици мляко, по-късно малко повече, когато остане половината размер мляко, можете да го излеете, без да се притеснявате за положението на жълтъците;

4. Сварете млечната примес на доста слаб огън за към 2-3 минути, до момента в който се сгъсти и стане сходна на течна заквасена сметана. Не оставяйте сместа да заври, в противоположен случай жълтъците ще пресекат и сварят;

5. Оставете сместа да се охлади до стайна температура, по-късно поставете в хладилник;

6. Охладете сметаната и разбийте в блендер, до момента в който се получат резистентни върхове;

7. Комбинирайте сметаната с млечната яйчна маса и разбъркайте добре;

8. Поставете масата във формата и я сложете във фризера;

9. Първият половин час се размесва наличието на матрицата с миксер на всеки 20 минути. След това оставете сладоледа на студено за още 3 часа, като повтаряте процеса на разбъркване на всеки час.

Готовият сладолед сервирайте с шоколад, плодов сироп, ядки, части плодове и сушени плодове. Наистина е вкусно!

Как да си създадем домакински сладолед от кисело мляко

 Как се прави същински сладолед - управление за начинаещи

Този десерт може да се подготви с всевъзможни плодове, а захарта елементарно се заменя с мед. Йогурт сладоледът е доста известен измежду тези, които следват правилата на здравословното хранене или просто държат под око от непотребните калории. С подобен сладолед талията ви не е в заплаха!

Смесете две нарязани праскови или нектарини, откакто ги обелите, 100 г захар, чаша натурално кисело мляко и 1 с.л. лимонен сок, разбъркайте всички съставки в блендер, с цел да нарежете тънко плода. Поставете масата във формата и я сложете във фризера за 3 часа. На всеки половин час изваждайте сладоледа и го бийте с миксер за час и половина, след което сладоледът може да бъде оставен самичък до крайната конфигурация.

Най-лесният сладолед

Деликатен и топящ се в устата десерт може да се сервира във вафлени фунийки с настърган шоколад или ядки. Тази рецепта е подобаваща за тези домакини, които нямат време да разрушават жълтъците, да подготвят млякото и да правят доста други нужни дейности, макар че би трябвало да употребявате миксера и да разбъркате сладоледа във фризера.

Разбийте 0.5 л мазна охладена сметана до доста плътни върхове - кремът не би трябвало да се стича. Добавете части плодове, шоколад, мармалад, ядки, плодове, кондензирано мляко или кокосови стърготини към кремообразната маса, разбъркайте доста деликатно, с цел да поддържате въздушната конструкция.

Замразете масата във фризера в пластмасов резервоар, като я биете на всеки половин час или по-рядко - следете консистенцията на сладоледа. За цялото време на подготвяне би трябвало да го разбиете най-малко 4 пъти. Деликатният и топящ се в устата десерт може да се сервира във вафлени кофички с настърган шоколад. Много вкусно!

Италиански сладолед

Насладете се на ободрителен десерт в горещите дни. Този друг сладолед наподобява доста другоземен поради тропическите плодове, само че неговият усет не оставя избор за възрастни или деца. Десертът се яде незабавно и се помни за дълго време, този сладолед е доста потребен и не скапва формата.

В блендер смелете към 400 г зрял манго, нарязано на части, прибавете 100 мл нормално пълномаслено мляко и 100 мл кокосово мляко, захар на усет - някои от нас обичат сладките десерти, а някой избират да се насладят на усета на натуралните артикули.

Поставете масата във фризера и я замразете, като я биете с миксер на всеки половин час, тъй че сладоледът да има гладка текстура без парчета лед. Насладете се на ободрителен десерт в парещ ден!

Денят на сладоледа

 Как се прави същински сладолед - управление за начинаещи

Интересното е, че на 10 юни в света се чества Денят на сладоледа. Празникът е занимателен и апетитен, тъй като на този ден производителите провеждат безвъзмездни дегустации на нови деликатеси, провеждат състезания, надпревари и други занимания. И кой ни пречи да организираме такива празници всяка седмица? Съгласете се, че сладоледът подвига повдига духа и прави живота ни доста по-приятен!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР