Сладкото или конфитюрът могат да бъдат направени от най-различни плодове,

...
Сладкото или конфитюрът могат да бъдат направени от най-различни плодове,
Коментари Харесай

Да си направим конфитюр без захар

Сладкото или конфитюрът могат да бъдат направени от най-различни плодове, както и да бъдат приготвени по ваш избор – със бяла или кафява захар, даже с подсладители, може също да си ги извършите и без никакви подсладители.

Вкусът им е също толкоз добър, както при другите сладка, само че просто е много по-здравословно. Ако сте решили, че не желаете да си го приготвяте вкъщи, може да се доверите на тези, които продават в магазините, само че в тях никога няма да откриете същото количество плодове, както в домашното.

Най-добре отделете малко време, купете си нужните плодове и направете няколко бурканчета конфитюр – с него можете да си приготвите сладкиши, може да похапвате от него, става супер и смесено с кисело мляко. Домашното произвеждане в никакъв случай не може да бъде съпоставено с артикул от магазин.

За да стане апетитен конфитюрът, би трябвало да изберете доста сладки плодове – неналичието на захар ще се усеща каквито и да са те, само че в случай че не са задоволително узрели и сладки, ще бъде прекомерно кисел и няма да е подобаващ за директна консумация. Освен това, когато избирате плодове за конфитюр гледайте те да не са засегнати или да имат някакви петна.

Конфитюр от джанки без захар

Необходимите артикули: джанки, бурканчетата, където ще съхранявате сладкото и вода.

А ето по какъв начин да си го приготвите:

Измивате джанките хубаво и ги разрязвате на две, след което би трябвало да премахнете костилката. Когато сте почистили всички джанки ги слагате в бездънен съд с вода – да покрият плода. Включвате котлона и оставяте да заври. Следващата стъпка е да намалите котлона и да оставите плодовете да се сгъстят задоволително – най-добре това да се случва на муден огън.

След като към този момент е задоволително гъста сместа от джанките, започнете да цялостните бурканчетата с горещата примес. Затворете ги и ги оставете с капачките надолу да се охладят на по-тъмно място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР