Сладкишите с круши са особено подходящи за посрещане на гости.

...
Сладкишите с круши са особено подходящи за посрещане на гости.
Коментари Харесай

Сладки изкушения с круши

Сладкишите с круши са изключително подобаващи за посрещане на посетители. Те стават извънредно ароматни, посредством единствено на вкусните плодове, които слагаме в тях. Хубаво е да подберете круши, които не са узрели изцяло, с цел да не се разкашкат. Ето и рецептите, които сме подбрали:

Сладкиш с кисело мляко и круши

Необходими артикули: пакетче масло, 4 круши, 4 яйца, 200 г захар, 100 г маргарин/масло, 1 ванилия, 3 с.л какао, 220 г брашно, бакпулвер, 130 мл кисело мляко

 Сладкиш с круши

Начин на подготвяне: Отделете белтъците от жълтъците на 3 от яйцата. След това разбийте белтъците дружно с 3 с.л захар. В различен съд хубаво разбийте останалата захар и маргарина. След като хубаво ги объркате, сложете киселото мляко, а по-късно жълтъците и останалото цяло яйце.

Предварително пресятото брашно се смесва с бакпулвера и ванилията и стартира да се прибавя към яйцата, млякото, захарта и маргарина. Добавяте лъжица брашно и обърквате, по-късно лъжица белтъци и още веднъж бъркате и най-после приключвате с брашно.

Разделяте към този момент готовата примес на две елементи и в едната част слагате какаото. В авансово постлана с домакинска хартия тавичка слагате едната примес (по избор), а от горната страна слагате другата.

 Сладки

Идва ред и на крушите – измийте ги и ги нарежете на части, като е хубаво да премахнете кората и семената. Накрая ги сложете върху кекса, без да притискате и изпечете сладкиша на 180 градуса за към 40 минути. Сладкишът би трябвало да се охлади.

Следващото предложение са курабийки с круши, а ето и какво тъкмо ви е нужно, с цел да си ги извършите:

Дребни сладки с круши

Необходими артикули: 120 г захар, 100 г масло, 1 ½ ч.л. бакпулвер, 2 с.л. ракия, 2 ч.ч. брашно, 2 жълтъка, 2 ванилии

За пълнежа на сладките са нужни: 4 круши, 4 с.л. захар

Начин на подготвяне: Маслото би трябвало да е с мека консистенция и към него да прибавим захарта и жълтъците – разбийте ги. Добавете и алкохола и разбъркайте добре, по-късно прибавете към този момент пресятото брашно, бакпулвера и ванилията. Ще се получи тесто, което би трябвало да разстелете на дебелина към 4 мм.

 Мъфини

Изрежете на формички по избор и сложете в средата от пълнежа. Той се прави по следния метод – нарязвате и изчиствате крушите и ги обърквате със захарта. Слепвате крайчетата на сладките и ги слагаме в тава, която е покрита с домакинска хартия. Печете в авансово загрята фурна на към 170 – 180 градуса.

Нашето последно предложение са мъфини с круши – вършат се доста бързо, стават меки и доста ароматни:

Мъфини с круши с бадеми

Необходими артикули: 2 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 отново. бакпулвер, ½ шишенце есенция ром, ¾ ч.ч. кафява захар, 1 ч.ч. кисело мляко, ¾ ч.ч. масло, 2 -3 приблизително огромни круши, бадеми

Начин на подготвяне: Разбивате яйцата и захарта и добавяте маслото и млякото. След като хубаво се разбие всичко това, стартирате последователно да слагате пресятото брашно и бакпулвера. Накрая добавяте нарязаните на ситно круши и бадеми. Изсипват се във формите и се пекат във фурна на към 180 градуса.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР