Сладкишите, козунаците и кексовете са нещо любимо на българина, особено

...
Сладкишите, козунаците и кексовете са нещо любимо на българина, особено
Коментари Харесай

Основни правила при приготвянето на сладкиши

Сладкишите, козунаците и кексовете са нещо обичано на българина, изключително в детските му години. Кой не си спомня приятния мирис, който се носи от кухнята, на току ще изпечен сладкиш, който ни води като че ли като омагьосани натам.

Приготвянето на тези изкушения наподобява елементарно и прелестно занятие. Това е по този начин, единствено в случай че се следват главните правила за приготвянето на бухнал сладкиш или козунак. Ако не сте ги усвоили обаче, начинанието ви е обречено на неуспех.

Най-добре е авансово да измерите точните артикули за сладкиша, с цел да улесните процеса на работа. Едно от най-важните условия за приготвянето на първокласен сладкиш или печиво е потреблението на качествена квас. Тя би трябвало да е съхранявана вярно и да е в период на валидност.

Когато приготвяте тестото, пресейте брашното в купа и разбъркайте добре в него сухата квас. Когато добавяте останалите артикули и течности, те би трябвало да бъдат със стайна температура. Яйцата да вземем за пример не би трябвало да се разрушават незабавно след изваждането им от хладилника, а да се оставят за известно време на стайна температура.

 Шоколадов сладкиш

Изключително значимо за положителния сладкиш е по какъв начин се разрушават яйцата, в случай че има такива в рецептата. Това става, като белтъците се отделят от жълтъците, разбъркват се за към 1-2 минути и се прибавя 3/4 от захарта. Разбиват се с миксер, до момента в който не стартират да се оформят розички. Трябва да се втвърдят дотолкоз, че при превръщане на купата надолу да не се разтичат.

Разбиването на жълтъците става с останалата 1/4 от захарта досега, в който също, както при белтъците, сместа не стартира да се оформя на розички. Когато белтъците и жълтъците са разрушени, жълтъците се прибавят към белтъците последователно без да се употребява миксер.

Всички артикули наложително се разрушават постоянно в една посока – по посока на часовниковата стрелка или назад.

 Сладкиш с ябълки

Тестото би трябвало да бъде добре омесено. Най-добре ще е на първо време с миксер с куки за тесто на ниска степен, по-късно на висока степен в продължение на към 5 минути. Колкото повече се размесва тестото, толкоз по-пухкав ще стане сладкиша.

Вече омесеното тесто се оставя покрито с навлажнена забрадка или намаслено фолио да престои на топло място. Така то очевидно ще усили размера си.

Всичко съдове, в които ще печете вашия сладкиш, наложително би трябвало да са сухи. Тавичката, в която ще се пече, пък се намазва с олио и се поръсва с брашно. Сладкишът се пече по средата на фурната.

В взаимозависимост от типа печиво, на първо време температурата е по-силна изпод за 10-15 минути, до момента в който кексът се пукне от горната страна. След това се пуска и горният реотан и кексът се пече до суха съчка.

Ако по време на печенето стартира да изгаря от горната страна, само че е към момента недопечен от вътрешната страна, сложете лист алуминиево фолио, само че без да притискате краищата му към формата - дано сладкишът да диша, с цел да може умерено да бухне.

Когато е подготвен, сладкишът се оставя да изстине, с цел да се отлепи по-лесно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР