Скорошни съдебни документи разкриват, че властите са влезли във владение

...
Скорошни съдебни документи разкриват, че властите са влезли във владение
Коментари Харесай

Съдът запорира сметките на бившият директор на Celsius и конфискува дома му в Тексас

Скорошни правосъдни документи разкриват, че управляващите са влезнали във притежание на активи и жилище, принадлежащи на Алекс Машинкси, някогашния основен изпълнителен шеф на към този момент банкрутиралата компания за крипто кредитиране Celsius.

Съгласно непубликувана правосъдна заповед са замразени разнообразни банкови сметки, свързани с Машинкси, в това число тези в Goldman Sachs, Merrill Lynch, First Republic и SoFi. Освен това в запора на активите е включено и жилище в Остин, Тексас, добито през юли 2021 година

Въпреки че заповедта в началото е издадена на 16 август, тя е била запечатана до 31 август, с цел да се предотврати всякаква интервенция от трети страни.

Първоначално Машинкси, дружно с основния шеф по приходите на Celsius, Рони Коен-Павон, бяха арестувани и упрекнати в голям брой измами през юли.

Те са упрекнати в организирането на схеми, включващи CEL, личния токен на Celsius Network, които са подвели вложителите да повярват, че Celsius действа като “ “, позволяваща начисляване на лихви върху подадените цифрови активи. Твърди се, че вместо това средствата са били употребявани за високорискови покупко-продажби с ливъридж.

Освен това Машинкси и Коен-Павон са изправени пред обвинявания в манипулиране на цената на CEL, което е предиздвикало търговците да го закупят на повишена стойност, като в последна сметка е довело до финансови облаги за обвинените.

Обвиненията, повдигнати против двойката, обгръщат машинация с телефонни диалози, машинация с скъпи бумаги, машинация със артикули и манипулиране на пазара. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да бъдат наказани на няколко десетилетия затвор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР