Скоро започва ден №5 от US Open и е време

...
Скоро започва ден №5 от US Open и е време
Коментари Харесай

Пет мача от ден №5 на US Open, които не бива да пропускате


Скоро стартира ден №5 от US Open и е време да обърне малко по-задълбочено внимание на програмата. Макар да играят Медведев, Кирьос и Жабур, техните мачове на пръв взор не дават обещание да са най-оспорваните и динамичните за вечерта.

Ето кои са нашите топ 5 за довечера, като несъмнено няма по какъв начин да подминем и приказката, с която Серина се сбогува с Ню Йорк – следва да разберем дали тя ще има най-малко още една глава, или идва нейния край.:

Кори Гоф – Мадисън Кийс (втори мач на „ Артър Аш “)

До началото на седмицата Гоф нямаше нито една победа на централния корт на US Open, а към този момент има две. Младата тенисистка към момента няма изгубен сет, само че ѝ следва мач с някогашна финалистка от конкуренцията – Мадисън Кийс.

18-годината състезателка е достигала до втората седмица на всеки от „ мейджърите “ с изключение на на този в Ню Йорк, като най-хубавото ѝ достижение там бе трети кръг против Наоми Осака през 2019.

Докато тя нямаше изключително проблеми в шампионата до момента, Кийс трябваше да се пребори в трагичен конфликт против Камила Джорджи, след което преодоля и Даяна Ястремска.

В директните дуели по-опитната американка води с 1-0, откакто през януари победи Коко на полуфиналите в Аделаида. Гоф ще търси реванш, само че упованията са, че той няма да пристигна елементарно.

Матео Беретини – Анди Мъри (първи мач на „ Артър Аш “)

Италианецът игра доста под оптималното си равнище в шампионатите преди US Open и още веднъж сподели съмнения против Юго Грениер в предходния си дуел.

Въпреки това Матео се построи като един от най-постоянните състезатели в Тура, когато става дума за шампионати от Големия шлем. Това ще бъде седмия му следващ трети кръг, а е имал своите триумфи и в Ню Йорк – полуфинал през 2019 и четвърт през 2021.

Мъри загуби единствено сет против неопитните Франсиско Серундоло и Емилио Нава, като това са първите му следващи победи на хард от Сидни през януари.

„ Физически не съм се чувствал по-добре през последните няколко години. Движението ми е в най-хубаво положение отдавна насам, а това постоянно е било значима част от играта ми. Приближавам се до равнището, което пъдя и се надявам на бездънен пробив в схемата тук, “ показа той по-рано през седмицата.

Беретини води 2-1 в борбите им досега, само че единствената на хард приключи в интерес на шотландеца. Представянето на Мъри на ретур ще бъде основно за развоя на срещата, а Матео ще би трябвало доста да усъвършенства нивото си на игра.

Бианка Андрееску – Каролин Гарсия ( първи мач във вечерната сесия на „ Луис Армстронг “)

Беатрис Хадад Мая дойде в чудесна форма в Ню Йорк след финала в Торонто, само че Бианка Андрееску я в профил с безапелационното 6-2 6-4 във втория кръг.

Бившата шампионка не позволи пробив и в този момент гледа към друга тенисистка, която взе участие с ролята на прикрит любимец – Каролин Гарсия.

След триумфа си на двойки на Ролан Гарос французойката завоюва 28 от 32-та си мача в Тура и завоюва купите в Бад Хомбург, Варшава и Синсинати. WTA 1000 трофеят пристигна след серия, почнала от квалификациите.

Гарсия води с 1-0 в директните конфликти, като двете играха една против друга преди два месеца на финала в Бад Хомбург. Тогава Каролин трябваше да реализира поврат, а в този момент всичко ни сочи към нов трогателен конфликт.

Томи Пол – Каспър Рууд (втори мач на „ Луис Армстронг “)

Тук опцията за изненада въобще не е дребна. Пол към този момент сервира една такава, отстранявайки Себастиан Корта с 6-0 3-6 4-6 6-3 6-4.

На рекордното си 31-во място в класирането, Томи се намира в най-хубавата форма в кариерата си и ще се надява на нов осминафинал от Големия шлем, откакто към този момент доближи подобен на Уимбълдън.

Срещу него е международният №7 Каспър Рууд, който до момента не е преодолявал третия кръг на US Open. През последните две години той усъвършенства доста представянето си на хард и е кадърен на по-дълбок пробив в Ню Йорк през този сезон.

Първо обаче ще би трябвало да се оправи с един от мощните представители на домакините.

Серина Уилямс – Айла Томлянович (първи мач във вечерната сесия на „ Артър Аш “)

Серина Уилямс. Всеки комплимент би бил подобаващ за представянето на близо 41-годишната американка, която в профил международната №2 в последния шампионат от кариерата си.

Бившата №1 е окрилявана от препълнените трибуни на „ Артър Аш “ във всеки мач от шампионата до момента и се чака това да продължи до последната ѝ точка. Легендарната носителка на 23 трофеи от Големия шлем изигра най-силния си мач от месеци насам против Анет Контавейт и ще бъде любопитно да забележим по какъв начин ще се показа от ролята на любимец против Айла Томлянович.

Австралийката изпита съществени усложнения против Евгения Родина и трябваше да реализира поврат от 1-3 и 3-5 в третия сет. При това в случай, че до тази седмица Родина не бе стъпвала на корта от повече от три години.

Ще ѝ е нужно доста по-добро показване, с цел да се трансформира в тенисистката, която ще постави завършек на кариерата на великата Серина Уилямс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР