Скоро чуждите туристи ще отстъпят доминацията си над централния пешеходен

...
Скоро чуждите туристи ще отстъпят доминацията си над централния пешеходен
Коментари Харесай

„Витошка“ става Алея на книгата

Скоро непознатите туристи ще правят отстъпка превъзходството си над централния пешеходен бул. „ Витоша “ – след броени дни стартира едно от обичаните на софиянци събития: Алея на книгата. От 10 до 15 септември основен воин в идеалния център на София стават книгите и най-новите си заглавия ще изложат рекорден брой издатели, оповестяват уредниците от Асоциация „ Българска книга “.

Седмото издание на най-голямото пътуващо ревю мина през Пловдив и Варна, а в този момент идва в София като част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година Под 23 шатри ще бъде показана продукцията на над 70 български издателства и книгоразпространители. Те ще бъдат ситуирани на част от булеварда сред пресечките с бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Узунджовска “ и могат да бъдат посещавани всеки ден от 10 до 20 ч.

Откриването е на 10 септември, вторник, от 17 ч. в Литературния ъгъл на Алеята, който ще бъде до паметника на Алеко Константинов. Началото ще бъде сложено с концерт на джаз групировка „ София “.

Литературният ъгъл на Алеята ще бъде сцена на богата културна стратегия с министър председатели на книги, срещи с създатели, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до всички събития е свободен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР