Скопие. СДСМ настоява компетентните органи да започнат разследване на скандала

...
Скопие. СДСМ настоява компетентните органи да започнат разследване на скандала
Коментари Харесай

„Независен“: СДСМ иска разследване на скандала около подалия оставка германски депутат

Скопие. СДСМ упорства способените органи да стартират следствие на абсурда със подозрително финансиране на консултанти през 2016 и 2017 година, поради което народен представител в Германия подаде оставка, написа македонският вестник “Независен “

„ Призоваваме обществено всички способени институции да проверяват този случай и да осведомят обществеността за констатациите, изключително откакто ВМРО-ДПМНЕ постоянно е обвързван със съмнителни финанси и прехвърляния. “ Основните въпроси, на които следствието би трябвало да отговори, са: от кое място идват тези пари и по какъв начин са платени?

Според немските медии Der Spiegel и Focus, това е петцифрена сума, 50 000 евро, които са платени на немския народен представител за консултантски услуги. Отчитат ли се тези пари във финансовите доклади и окончателните сметки на ВМРО-ДПМНЕпрез 2016 и 2017 година? Кой е виновен?

Християн Мицковски, който по това време беше консултант на Груевски, а по-късно основен секретар на ВМРО-ДПМНЕ, би трябвало да излезе обществено и да отговори на тези въпроси. Депутатът от ХСС на Християнсоциалния съюз Тобиас Цех към този момент е подал оставка поради услуги за ВМРО-ДПМНЕ, изтъквам, " водена от корумпирания политик Никола Груевски. " Ако народен представител подаде оставка в Германия, какво чакат от ВМРО-ДПМНЕ? „ Или ще се скрият като Антонио Милишовски, който към момента крие за присъдата в Германия? “ - реагират от ръководещата партия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР