Скопие. Лидерът на ДСИ Али Ахмети не позволява на Зоран

...
Скопие. Лидерът на ДСИ Али Ахмети не позволява на Зоран
Коментари Харесай

Али Ахмети: Заев трябва да остане премиер до март месец

Скопие. Лидерът на ДСИ Али Ахмети не разрешава на Зоран Заев да подаде оставка от поста министър-председател, най-малко не до март идната година, споделя върховен чиновник на ДСИ за скопския вестник „ Слободен щемпел " .

Заев, който напусна лидерската позиция на СДСМ, без значение от изхода от договарянията за влизане в държавното управление на партия „ Алтернатива “ и европейската среща на върха в Брюксел, е решен да задейства оставката си като министър председател през декември, твърди върховен чиновник в кабинет на министър-председателя.

Според извънредно противоположните към този момент настроения на Заев и Ахмети, сред тях, като държавни сътрудници, занапред следва интервал на обезсърчаване за момента на оставката на премиера.

„ Заев би трябвало да е министър председател, тъй като има значими неща за решение. Без Заев и Ахмети да решат дружно и без да слагат значимите неща в релси, Заев няма да се отдръпна от отговорността да взема решение проблемите. Надеждите са на 14 декември да получим дата за започване на договарянията с Европейски Съюз и до март идната година да се организира първата междуправителствена конференция, с която С. Македония и Албания да стартират договаряния за присъединение към Европейския съюз. Ще приказваме, ще вършим разбори, само че въпреки всичко мисля, че Заев ще е министър председател до март – споделя служителят на ДСИ.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР