Скопие. Катастрофата на македонския автобус, който се запали на магистралата

...
Скопие. Катастрофата на македонския автобус, който се запали на магистралата
Коментари Харесай

„ТВ 21“ : Какво пишат чуждите медии за катастрофата на македонския автобус

Скопие. Катастрофата на македонския рейс, който се възпламени на автомагистралата южно от София, и в който починаха минимум 45 души, в това число 12 деца, се трансформира в едно от най-трагичните събития, съобщавани от международни и европейски медии, разяснява скопският ефирен канал “ТВ 21 “ .

CNN оповестява за трагичния случай в материал, озаглавен " Дванадесет деца измежду 45 починали при пожар на рейс в България ", като показва, че става дума за македонски туристи и че идентифицирането на починалите ще бъде мъчно, защото телата са съществено потърпевши от пожара.

Сръбските медии също оповестяват новината за злополуката с рейса. Някои от тях предават изказването на македонския министър председател Зоран Заев, че в рейса с македонски номера е имало жител на Сърбия и белгийски жител. Желко Йович, дипломат на Сърбия в България, сподели пред RTS, че потърпевшият сръбски жител от Прешево е в болница в София и е в положително здравословно положение.

Reuters оповестява, че рейс, пренасящ туристи от Северна Македония, се е запалил в България, при което са починали 45 души. В изказване пред медиите 11-годишно момче, съученик на починалите деца, изрази тъгата и болката си за своя другар, който загуби живота си.

За среднощната покруса осведоми и американският вестник The Washington Post . „ Туристи от Северна Македония се връщаха вкъщи от пътешестване до Турция с рейс, който се възпламени при една от най-смъртоносните автобусни произшествия в най-новата история на България “, написа всекидневникът.

За злополуката оповестяват и хърватски медии. Порталът Indeks.hr разгласява заглавие " Цяло семейство почина при автомобилна злополука в България, в това число четиригодишни близнаци ", а Dnevnik.hr " предава и изказвания на членове на фамилиите на жертвите. Жител на Скопие споделя, че е изгубил 10 членове на фамилията си при случая.

Под заглавие " Изгоря до неразбираемост: тежък случай в България " разказва Deutsche Welle злополуката с рейса. „ Причините за случая може да са доста – водачът може да е задремал, а може да има и друга причина. От през вчерашния ден вали, а този сектор е един от най-трудните у нас. „ Стръмен надолнище е “, сподели на място кметът на Перник Станислав Владимиров. Според български пътни и автомобилни специалисти тази част от пътя се смята за доста комплицирана Автомобилите карат там постоянно с превишена скорост и стават доста произшествия, заяви Deutsche Welle.

Радио Свободна Европа оповестява за нещастието в материал, озаглавен " 46 души, в това число 12 деца, починаха при автомобилна злополука в македонски рейс в България ". Медиите предадоха съболезнователните телеграми, адресирани до македонските управляващи от близките страни, както и от европейските висши представители.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР