Скопие. Изявлението на бившия вицепремиер по европейските въпроси на Република

...
Скопие. Изявлението на бившия вицепремиер по европейските въпроси на Република
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Изявлението на Никола Димитров е доказателство, че СДСМ ще направят национално предателство спрямо България

Скопие. Изявлението на някогашния вицепремиер по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола Димитров от сряда ясно е поазало, че държавното управление в Скопие има ясно желание да направи национално изменничество српямо България и това е доста притеснително за ВМРО-ДПМНЕ. Това съобщи заместник-председателят на най-голямата опозиционна партия Александър Николовски, представен от скопската „ ТВ 21 “ .

„ Наистина съм обезпокоен, ние от много време споделяме, че се води капитулационна политика във връзка с България. Мисля, че позицията на Македония е ясна и хармонизирана в Събранието и гласувана от всички депутати със взаимната декларация, препоръчана от ВМРО-ДПМНЕ, и гласоподаваха всички депутати, в това число депутатите от СДСМ и ДСИ “, сподели Николоски.

Той уточни, че има огромни подозрения, че държавното управление не съблюдава резолюцията, тъй като едно от настояванията е всяко съглашение или каквито и да било изводи по отношение на връзките сред РСМ и България да влезе за разглеждане в Народното събрание, а държавното управление бяга от подобен разговор.

„ Виждаме, че държавното управление тихомълком абдикира от тази работа, виждаме и угодливост. Например Слави Трифунов обиди изцяло македонския народ, аз желаех реакция от Министерство на външните работи, не се случи, а това е човек, чиято партия е втората партия в българското държавно управление “, сподели Николовски.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР