Скокът в цената на тока се определя от няколко компоненти.

...
Скокът в цената на тока се определя от няколко компоненти.
Коментари Харесай

Хиновски: Няколко компонента определят скока на тарифите на тока. Има повишение на регулираната цена

Скокът в цената на тока се дефинира от няколко съставни елементи. Има покачване на контролираната цена. Абонатите, които са получили по-високи сметки, употребяват многотарифни електроуреди. През зимата на България ѝ се постанова да внася огромно количество скъпа електрическа енергия извън поради по-ниската работливост на фотоволтаиците. Това разкри в изявление за НоваНюз Иван Хиновски от Българския енергиен и минен конгрес.
По думите му, в случай че семействата имат опция да отсрочат потреблението от 18.00 до 22.00 часа, ще имат по-ниски разноски.
Според Хиновски в енергийната политика би трябвало да залегне ръководство на потреблението. „ Така, посредством електронни автоматизирани системи, ще може да се не разрешава автоматизираното включване на електроуреди, които не е значимо да бъдат работят в този миг. Това важи и за предприятия, които може да отсрочат потреблението ”, добави той.
Хиновски посочи, че режим на тока в България в никакъв случай няма да има. Той добави, че рационална опция за тецовете е да се измислят технологии, които улавят въглеродния диоксид или употребяват природен газ. „ Абсурдно е цялата мощ в „ Марица Изток “ да бъде преоборудвана в газови централи, тъй като няма подобен пазар. Но 2-3 блока биха могли ”, сподели още Хиновски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР