Складът за стари пластмасови изделия на територията на екозавода за

...
Складът за стари пластмасови изделия на територията на екозавода за
Коментари Харесай

Отново пламна завода за отпадъци край Шишманци

Складът за остарели пластмасови произведения на територията на екозавода за боклуци край село Шишманци се възпламени още веднъж, оповестява „ Монитор ".

Първият огромен пожар бе този юни, когато в селото бе оповестено отчасти бедствено състояние. Причината бе задушливият пушек, който дни наред се стелеше над обитаемоте места край екозавода Шишманци и Белозем.

Това е общо седмият пожар от откриването на завода за преправка на твърди битови боклуци, прецизират от община Раковски. Към огнището към този момент е изпратена мобилна лаборатория на РОСВ - гр. Пловдив за премерване на качеството на въздуха в с.Шишманци и близките села.

Сигналът за пожара от нощта на 11 септември т.г. бил подаден на 112 в 2,24 часа. На мястото били изпратени четири екипа огнеборци. В тяхна помощ имало и фадроми, които разчиствали, с цел да могат екипите да обливат мястото с вода. Според пожарникарите нямало място за съпоставяне сред двата пожара, защото последният не бил съумял да се разгори.

Мястото единствено тлее, не гори. Има единствено димоотделяне. Мащабът на пожара е по-малък ", прецизираха огнеборци.

Причината за повторния пожар не е ясна. Предполага се или тенденциозен палеж, или немарливост при захвърлена цигара. Температурите в Пловдив през последния уикенд не са били високи, с цел да станат причина за възникването на пожара.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР