Скенерът не е скъпа услуга. Струва под 100 лева. Аз

...
Скенерът не е скъпа услуга. Струва под 100 лева. Аз
Коментари Харесай

Кацаров: Скенерът струва 100 лева, мога да си го платя

" Скенерът не е скъпа услуга. Струва под 100 лв.. Аз имам приходи над междинните и мога да си го платя ". Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров пред Нова тв. Той отговори на коментар на водещия, че за скенер се заплаща сума към 400 лв., а тези, които не се изследват със свое възнаграждение,  би трябвало да чакат с месеци.

Стойчо Кацаров бе в студиото на Нова тв, с цел да изясни има ли политически претекст в  уволнението на шефа на " Пирогов " Асен Балтов и за какво упреква лекарите в " Пирогов ", които са го водели като легнал в болница, с цел да го изследват след прекаран коронавирус.

Преди два дни лекарят му доцент доктор Петър Атанасов сподели, че на Стойчо Кацаров му е препоръчано да остане в болничното заведение, с цел да не заплаща скъпите проучвания, а той не е спал в лечебното заведение по свое предпочитание.

" Не съм знаел, че ми е пусната пътека, научих месец по-късно. Да ми лепнат диагнозата цироза за 100, 200 или 300 лв., които аз мога да си ги платя - това е неуместно ", сподели Кацаров.

Според лекуващия доктор доцент Атанасов, диагнозата е друга от името на клиничната пътека. " Това е епикриза за преболедуване от несъмнено заболяване, друго от COVID-19. Всъщност това е епикриза за интервала на проучвания на пациент с пост COVID синдром. Проявил съм персонална ангажираност ", изясни лекарят, показвайки документа.

Стойчо Кацаров обаче твърди, че епикризата била подправена.

" Всичко това, което получих като епикриза, е подправено. Аз бях единствено една събота заран в болница. Измислица е, че съм имал температура, че ме е болял коремът. Не мога да покажа данните на други хора, още в 402 случая такива ", твърди Кацаров.

" Нелепо е опитите да се оправдаят, че ми вършат услуга за нещо, което мога да получа гратис.

Бил съм на един скенер и не съм лежал в болница. Отидох на надзорен обзор, който имам право да получа гратис след обзор ", споделя Стойчо Кацаров.

Той твърди, че документът за осведомено единодушие с неговия автограф е подправен.

" Здравната каса е направила инспекции, открила е 402 такива случаи, ще ги проверява прокуратурата.

Това, което не одобрявам, е управлението на болничното заведение да се крие зад тила на лекарите. Затова съм освободил шефа на болничното заведение. Видях по какъв начин работят лекарите, те бяха доста напрегнати да обслужат болните ", сподели министърът.

" Големият въпрос е какво е положението на нашата здравна система след 10 години ръководство на ГЕРБ. Имаме неприятно ръководство на рецесията от предходния здравен министър.

На въпрос не търси ли министърът политически дивиденти с отстраняването на шефове на огромни лечебни заведения, Кацаров отговори:

" Има политическа линия в ожесточената реакция на моите дейности, ГЕРБ са наранени и реагират остро ", сподели Стойчо Кацаров.

Той отговори на изказването на предходния здравен министър Костадин Ангелов, че в края на юли ще бъдат бракувани няколко стотин хиляди ваксини, за чието обезпечаване предходният кабинет е положил неимоверни старания.

Кацаров обаче не приема обвиняването, че имунизационната акция не върви и че сме на последните места по имунизация. Според него виновност за това има предходния кабинет, макар че служебният ръководи към този момент повече от 2 месеца. " Да, малко са имунизирани, само че виновността за това е на предходното държавно управление. Те бяха закупили ваксини на Астра Зенека, които хората не желаеха. Закъсняха с някои от имунизациите, не беше изпълнен проектът им, не бе извършена осведомителна акция. Сега поставяме големи старания за информиране на хората ", сподели Кацаров.

На въпрос по какъв начин да се усили броят на имунизираните, Кацаров уточни, че опция е да се подходи като във Франция - Макрон заплаши лекарите, че в случай че не имунизират популацията, ще им спре заплатите. Или като в Гърция - на всички места се влиза единствено с имунизационен документ. Но аз съм за свободното избиране на ваксини, предлагам рационално решение за всички, сподели той..

Имам документи за шефове на лечебни заведения, които са си начислявали в допълнение заплащане от 300-500 000 лв. и за лекари, които са получавали приходи от 60-70 000 лв.. Но не мога да кажа имената им, нито кои са лечебните заведения.

Здравната система е в неприятно положение, споделя още той.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР