Скаридите са сред най-популярните морски дарове и притежават завидна хранителна

...
Скаридите са сред най-популярните морски дарове и притежават завидна хранителна
Коментари Харесай

Как се консумират коктейлни скариди

Скаридите са измежду най-популярните морски блага и имат забележителна хранителна стойност. Богати са на доста минерали. Така че, в случай че обичате па похапвате скариди, то това е доста здравословен избор.

Етикетът на масата е доста значим, а когато на масата е поставена паница с нещо с черупка, спазването му става съвсем невероятно. С вековете държанието на масата и условията неимоверно нарастват.

Идеята за правила по време на хранене се появява за първи път в едно произведение на Еразъм от 1530 година, наречено " За цивилизоваността на децата ". В него създателят обяснявал обикновените правила за хранене и това, което не би трябвало да се прави на масата (като да вземем за пример правилото, че един път сдъвкана, храната не трябва да се изплюва назад в чинията).

 Скариди

Но най-основният въпрос, когато става въпрос за по този начин обичаните коктейлни и въобще всевъзможни скариди, можещи да се намерят към този момент в менюто на всеки уважаващ себе си ресторант, е по какъв начин да се употребяват.

Ако не знаете по какъв начин да го вършиме или ви се коства, че не го вършиме както би трябвало, заради изумените погледи на останалите, не се тормозете. Тук ще намерите препоръки по какъв начин да се насладите на деликатния и специфичен усет на скаридите.

 Коктейлни скариди на шиш

Как да ядем скариди

Скаридите се ядат с ръце или с виличка за морски блага, с три зъба и къса ръкохватка – според от метода на сервиране. Пържените скариди се употребяват с нож и вилица, а в случай че не са им махнати опашките, може да ги ядете и с пръсти. Ако са ви сервирали скаридите на клечки, то тогава те се топят в сос и се ядат от клечката.

В другите страни има друг етикет по отношение на потреблението на морските блага и по-специално тази на скаридите.

Поначало азиатците ги употребяват основно с ръце, като постоянно може да видите по какъв начин някои напряко осмукват главите на приготвените на пара скариди. Пържените пък се ядат цели, като се махат само опашките.

В Тайланд да вземем за пример, както и в редица други азиатски страни, в супата от скариди те се слагат изцяло непочистени. За да ги изядете, би трябвало да бръкнете в горещата чорба и да смучете, до момента в който бульонът се стича по брадата ви. За азиатците това е изцяло обикновено и даже демонстрира, че оценявате уместно поднесеното ви ядене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР