Скаридите са любимите морски дарове на много хора. Да, те

...
Скаридите са любимите морски дарове на много хора. Да, те
Коментари Харесай

Грешки, които трябва да избягвате при готвенето на скариди

Скаридите са обичаните морски блага на доста хора. Да, те имат страховит усет, само че преди да се заемете с готвенето им, уверете се, че не сте направили някоя от тези неточности, които биха провалили напъните ви.

1. Купили сте " пресни " скариди

На пръв взор това няма смисъл - свежата храна е постоянно по-добра от замразената, нали? Но в дадения случай това е по този начин, единствено в случай че купувате живи скариди. В противоположен случай най-вероятно си купувате размразени и то кой знае от кой момент. Затова не правете тази неточност, тъй като кулинарното ви начинание може да пропадне с гръм и тропот.

2. Размразявате ги погрешно

Взели сте замразени скариди - добре. Но тук идва идната постоянно допускана неточност при готвенето на скариди, а точно размразяването. Никога не би трябвало да употребявате микровълнова фурна или да ги оставяте на плота да се размразяват сами. Най-добрият метод е да ги оставите в хладилника за една нощ.

3. Готвите ги прекомерно дълго време

Като множеството морски блага, скаридите не се нуждаят от доста време за готвене. Ако се навият във формата на писмен знак О, значи сте прекалили с готвенето. Готовите скариди би трябвало да са розови, непрозрачни и ненавити.

 Грешки, които би трябвало да избягвате при готвенето на скариди

4. Не сте ги изчистили

Червата на скаридите могат да съдържат пясък и тиня, което не е доста прелестно при изразходване. Затова ги разпорете и очистете добре.

5. Оставяте им черупките

Хората в доста елементи на света ядат скаридите с черупките и това не се счита за огромна работа. Те са хрупкави! Но пък не всички. Така че, в случай че ще посрещате посетители, може да ги смутите доста като ги принудите да си белят всяка една скарида " обществено ". Освен в случай че не сте сигурни, че вашите посетители ги ядат с черупките по-добре им спестете неудобството и ги махнете черупките авансово.

Това са главните неточности при готвенето на скариди и несъмнено не всички. Всяка храна си има специфичност при подготвяне, по тази причина постоянно би трябвало да сте наясно с нея, с цел да не претърпите неуспех.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР