Скандалните разкрития на журналиста от разследващия сайт Bellingcat Христо Грозев,

...
Скандалните разкрития на журналиста от разследващия сайт Bellingcat Христо Грозев,
Коментари Харесай

Откога Скопие е център на руските фалшиви новини

Скандалните разкрития на журналиста от проверяващия уебсайт Bellingcat Христо Грозев, че за жълти стотинки наши издания препечатват подправени вести написани в Главното разследващо ръководство на Русия, провокираха реакция у нас.

Според пловдивчанина, македонският дописник Дарко Тодоровски получава менте вести от ГРУ и ги разпраща посредством своята мрежа в България до разнообразни наши издания.

Те получават сред 150 и 300 евро за публикуването им и по този начин обръщат публичното мнение. 

Доц. доктор Спас Ташев не вижда нещо ново в новината, че съветската подправена агитация се канализира на Балканите през Северна Македония.

„ Дори в президентската акция в Съединените американски щати през 2016 година тъкмо такива подправени вести са генерирани от Северна Македония. Там има построени структури, които осребряват сходно държание. Още преди две години имаше отчет на Европейската комисия, където категорично бе посочено, че република Северна Македония е генератор на подправени вести, които имат за цел да дестабилизират районното съдействие. Това не е някаква оригиналност. Не знам въз основата на каква информация Христо Грозев го посочва поименно /Дарко Тодоровски – б. р./, само че там всичката тая сган работи за Путин и срещу ползите на република Македония. Това не са ползите на Северна Македония, а на Сърбия и на Путин ”, безапелационен е доцент доктор Ташев. 

Според него някои наши медии тъкмо като шарани захапват тези вести и ги въртят. Докладът на Европейската комисия е употребен когато е писана Бялата книга за езиковия спор сред България и Северна Македония. 

„ В нея посочихме всички европейски източници на информация, в който се сочи, че Северна Македония е център на подправените вести в Европа ”, добавя доцент доктор Спас Ташев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР