Скандалната среща между Тунис и Мали започва да придобива лавинообразни

...
Скандалната среща между Тунис и Мали започва да придобива лавинообразни
Коментари Харесай

Съдията на Тунис и Мали е разследван за корупция още през 2018 г.

Скандалната среща сред Тунис и Мали стартира да придобива лавинообразни размери, с помощта на съдията Джани Сиказуе. Оказва се, че това надалеч не е първото му нарушение в кариерата, като даже през 2018 година е разследван за корупция, написа Daily Mail.

Преди 4 години той е основен арбитър на мача от африканската Шампионска лига сред отборите на Есперанс и Примиеро Агосто, където домакините печелят с 4:2. Той отсъжда противоречива дузпа за Есперанс, а по-късно анулира попадение на гостите за мистериозно нарушаване против вратаря.

Дисциплинарната комисия към Африканските народи (КАФ) тогава започва следствие против Сиказуе, като стопира краткотрайно правото му да упражнява съдийската специалност. Няколко месеца по-късно ФИФА се намесва в разногласието и кара КАФ да възвърне пълномощия му.

През 2018 година на Световното състезание същият този рефер управлява срещите сред Белгия - Панама и Япония - Полша, само че без да се стига до сходни драми.

Припомняме, че по-рано през днешния ден той. Първо той стори това в 85', а по-късно в 89:40 минута. Резултатът бе 0:1 за малийците, които поведоха след дузпа, а техен състезател бе изпъден за пресилено нарушаване в центъра на терена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР