Скандална промяна в Плана за възстановяване и устойчивост е направена

...
Скандална промяна в Плана за възстановяване и устойчивост е направена
Коментари Харесай

Скандална промяна в Плана за възстановяване. Губим нещо много важно

Скандална смяна в Плана за възобновяване и резистентност е направена от държавното управление в последния миг без публично разискване.

На процедура страната се отхвърля от въвеждането на широколентов интернет, който ще покрие цялата страна. На негово място се основава нещо като държавен телеком, който съгласно специалисти няма бъдеще. За смяната сигнализира някогашния зам.-министър на превоза в служебните държавни управления на Стефан Янев Андреана Атанасова.

Според нея Планът е редактиран и изменен съвсем напълно по отношение на версията, която беше обществено обявена от държавното управление на ГЕРБ през април 2020 година и публично показана от служебния кабинет на 15.10.2021 година

Определено съм сюрпризирана освен аз, само че и цялата телекомуникационна и софтуерна промишленост. Разгръщането на 5G мрежи е главен приоритет на Европейския съюз, който още през 2016 година одобри стратегически документ “5G за Европа: План за деяние ”, който цели координирано въвеждане на 5G в страните от Европейски Съюз.

Неслучайно в насоките към страните членки по отношение на Механизма за възобновяване и резистентност е посочено, че непрекъсваемата 5G съгласуваност е основна за възобновяване на стопанските системи след рецесията, изясни Атанасова.

" Беше изменен фрапантно Планът за възобновяване през месец март в доста къс период, като концепцията е изменена и вместо разрастване на мрежи ще имаме ориентиране на акцента към държавна мрежа, която ще бъде предоставена на останалите оператори “, сподели Атанасова.

Идеята в този момент е в учебните заведения и държавните институции да има мрежа, която да може да се употребява и да свърже всички институции.

По думите ѝ може да се стигне до извода за основаване на държавен телеком, а времето на такива телекоми към този момент е отминало. Опитът за създаване на държавна мрежа и отдаването й на оператори е неприятен, споделя някогашният заместник-министър на известията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР