Скандали и провокации отекнаха на исторически важния за българите връх

...
Скандали и провокации отекнаха на исторически важния за българите връх
Коментари Харесай

Скандали и провокации на Шипка навръх националния празник

Скандали и провокации отекнаха на исторически значимия за българите връх Шипка точно на националния празник - 3 март. Поддръжници на партия „ Възраждане “ посрещнаха делегацията на премиера Кирил Петков и ръководителя на националното заседание Никола Минчев с крясъци „ Предатели! “, „ Оставка “ и " НАТО, вън! ".

Речите на Петков и Минчев в памет на починалите за Освобождението на България преди 144 години обаче бяха заглушени от грозни нецензурни подвиквания.

„ Всеки, който желае да прави разделяне през днешния ден, не работи в ползите на нашата страна ", сподели Петков като в речта си подчертава на потребността за единение в този сериозен исторически миг.

Кулминацията пристигна след края на речта на Петков, когато той беше замерен със снежна топка. Премиерът се откъсна от защитата си и потегли към провокаторите, с цел да приказва с тях като мъчно запазваше дежурната си усмивка. До диалог по този начин и не се стигна, откакто от НСО влязоха във функционалностите си, а виковете взеха превес.

На Шипка бяха изпратени подсилени структури на полиция и жандармерия заради предстоящото напрежение от крайните фракции и симпатизанти на „ Възраждане “, чийто водач – Костадин Костадинов също беше там. Ескалацията в политическия живот на страната се следи след съветската експанзия в Украйна и спречкването в Народното събрание сред обособените партии по тематиката.

Демонстративно, симпатизант на " Възраждане " откачи знаме на Европейския съюз и го захвърли, а на негово място сложи съветското знаме. На паметника Шипка можеше да се видят доста хора с съветски знамена, само че също и с украински.

На тържественото отбелязване на 3 март в София, където остана президентът Румен Радев, нямаше стълкновения и конфликти.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР