Скандалът Ще ви дам кодовете трещи с пълна сила. Зам.-председателят

...
Скандалът Ще ви дам кодовете трещи с пълна сила. Зам.-председателят
Коментари Харесай

Скандалът Ще ви дам кодовете трещи! Гешев с примка за Кирил Петков

Скандалът „ Ще ви дам кодовете ” трещи с цялостна мощ. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Георги Свиленски отприщи лавината, разкривайки в пленарна зала, че Кирил Петков е декларирал на социалистите: „ Оттеглете си измененията в Изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина и ще ви дам кодовете ”.  Свиленски повтори още един път репликата, уточнявайки, че обещанието за кодовете на машините за изборите е обещано пред „ два реда депутати от Българска социалистическа партия ”. Петков назова това неистина и разгласи, че ще съди Свиленски. Корнелия Нинова обаче удостовери, че това са били думите на Петков.

Николй Бареков сезира през днешния ден основния прокурор Иван Гешев за думите на някогашния министър председател.
-->
Както дадох обещание през вчерашния ден, през днешния ден сезирах Прокуратурата на Р България за вероятната корист с кода на изборните машини на лицето Кирил Петков, огласена в българския парламент. Надявам се, в действителност се надявам, още на следващия ден да бъде привикан на разпит дружно със очевидците! И без това лицето Петков става все по-нелеп в обясненията си из медиите и се оплита като “пате в кълчища ”, разгласи Бареков.  

Ето сигнала на Николай Бареков:

Д о

Иван Гешев,

Главен прокурор на Р България

СИГНАЛ

От Николай Тихомиров Бареков, ЕГН ****, електронен адрес: n………@gmail.com

Уважаеми господин Гешев,

Изказването на заместник-председателя на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски по време на разискването на измененията в Изборния кодекс подрива националната сигурност в страната и официализира досегашните съмнения, че е допустима намеса в машинния избор. Поради тази причина изрично считам, че следва да бъде осъществена обстойна инспекция по случая, резултатите от която да бъдат обществено оповестени.

В изявлението си господин Свиленски твърди, че някогашният министър-председател на Р България Кирил Петков е предложил да отдръпват закона (предложението за връщането на хартиените бюлетини), в подмяна на което ще им даде „ кодовете за машините ”.

Твърдението освен е направено от трибуната на Народното събрание, само че и е направено от доскорошен парньор на Политическа партия „ Продължаваме промяната ”, което още повече дава мотив за подозрения, които следва да бъдат доказани или отхвърлени от държавен способен орган.

Въвеждането на технологиите породи съмнение у огромна част от обществото по отношение на прозрачността, проследимостта, коректността, точността и ненамесата на нерегламентирани фактори в изборния развой, а сходно изказване основава условия за тоталното слагане под подозрение на единствения способ за гласоподаване в секции с над 300 гласоподаватели. Не е за подценяване и фактът, че на последните избори липсваше контролно броене на разписките от машините, макар решението на ЦИК.

Манипулацията на националния избор е първостепенно конституционно закононарушение – член 10 от Конституция на Република България ясно гласи, че изборите, националните и локалните референдуми се създават въз основа на общо, равно и директно изборно право с скрито гласоподаване.

В тази връзка, апелирам да бъде взето под вниманието на Прокуратурата на Р България изказванието на господин Свиленски и да бъде осъществена обстойна инспекция на случая, резултатите от която да станат публично притежание.

Д ата: 27.11.2022 година

Град: София

С почитание:

Николай Бареков, жител и водач на “Будна България ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР