Скандалът със строежа на Шофьорския плаж в местността Алепу край

...
Скандалът със строежа на Шофьорския плаж в местността Алепу край
Коментари Харесай

Подпорната стена на плаж край Созопол май е курортен комплекс

Скандалът със градежа на Шофьорския плаж в местността Алепу край Созопол се разраства. Строителният надзор твърди, че четириетажната постройка, построена там е "подпорна стена ", всички останали виждат хотел. Дори може да се окаже и курортен комплекс и по документи. Скандалът избухна, откакто бяха публикувани фотоси на така наречен "укрепване ", което на процедура съставлява 4-етажна постройка.

Изграждането на тази постройка е било планувано още за 2017 година Според инспекция в кадастъра парцелът е над 7 хиляди кв. м. Върху него планувано строителството на хотел. Пак през 2017 година екоинспекцията в Бургас е издала оценка по съвместимостта. В нея е записано построяването на курортен комплекс, както и съпътстващо подсилване на свлачище.

Днес началникът на строителния контрол арх. Иван Несторов разгласи в телевизионно изявление, че няма съображение на този стадий ДНСК да се намесва в наличния до този миг градеж и в проектите, защото службата може да разяснява единствено разрешенията и документите.

В сряда шефът на РДНСК – Бургас Милен Ненчев напомни, че за това място вложителят има издадено позволение за поетапно строителство още през 2018 година То включва два стадия, като първият е построяването на подпорна стена. Той твърди, че строителството на хотела не е почнало, а завършените пространства, които се виждат от всеки, не са пространства.

В четвъртък Върховната административна прокуратура разпореди инспекция на укрепването на свлачището на плажа Алепу. Преди дни за следствие на издаденото позволение за градеж прикани водачът на НФСБ Валери Симеонов, като уточни, че на мястото, където се построява бетоновата структура съгласно него свлачище няма и в никакъв случай не е имало.

Според ръководителя на Камарата на геодезистите Йоан Каратерзиян градежът на плаж "Алепу " е подигравка със закона. Той съобщи, че от 25 години се занимава с геодезия, кадастър и устройствено обмисляне, само че не е виждал друго сходно брегоукрепване.

"Това е една естествена постройка, подземна или полуподземна, с оставени фусове, които да продължат строителството на идващото равнище, може би и с продължение напред към плажа. Но по документи това е подпорно оборудване, което, бих споделил, е с доста огромно разхищаване на средства ", изясни Каратерзиян в телевизионно изявление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР