Скандалът с двойното гражданството на служебния министър на икономиката Кирил

...
Скандалът с двойното гражданството на служебния министър на икономиката Кирил
Коментари Харесай

Скандалът расте! Външно пита Канада за паспорта на Кирил Петков

Скандалът с двойното поданството на служебния министър на стопанската система Кирил Петков продължава да пораства. Външно министерство заяви, че към този момент е изпратило питане посредством посолството на България в Канада за съществуването на канадско поданство на Кирил Петков към датата на назначението му за министър на стопанската система.

Запитването е по отношение на писмен въпрос от народния представител от " ИТН " Димитър Гърдев, изпратен посредством ръководителя на Народното събрание до министъра на външните работи.

Към момента Министерство на външните работи чака отговор, като в този случай няма регламентиран период, в който Канада би трябвало да отговори, съобщи Българска национална телевизия.

Петков призна през вчерашния ден, че е имал двойно поданство. Но преди да стане министър е подал нотариално удостоверен отвод от канадското си поданство. Но заяви, че още не е получил отговор дали отводът му е почетен.

Конституцията на България заръка министри да бъдат единствено български жители. И в случай че се окаже, че по време на министерстването си Петков е бил с двойно поданство, под въпрос могат да бъдат сложени всички актове, които е подписвал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР