Скандал с обвинения в расизъм разтърси Гласът на България миналата

...
Скандал с обвинения в расизъм разтърси Гласът на България миналата
Коментари Харесай

Расистки скандал в „Гласът”

Скандал с обвинявания в расизъм раздруса „ Гласът на България ” предходната неделя . Причина за това е отпадането от шоуто на Би Ти Ви на извънредно надарен участник, който се яви с ромска ария на кастинга на мрачно. Никой от четиримата треньори не го изиска в тима си, макар че момчето пя извънредно добре. Зрители оповестиха за расисти членовете на журито – Миро, Мария Илиева, Дара и Иван Лечев.
Участникът, чието отпадане разбуни духовете в „ Гласът на България ”, е Александър Александров от Лом. Историята на младия мъж впечатли доста фенове, които останаха очаровани и от гласа му. Той описа, че е израснал в бедност – в многочленно семейство, което живеело в една-единствена стая, налагало се децата на спят на пода. Още като младеж емигрирал. Чувствал се добре в общежитие за емигранти, само че се наложило да се върне. Било му мъчно още веднъж да заживее в мизерията. Започнал да се моли Господ да му изпрати брачна половинка, която да е щерка на свещеник. При едно пътешестване до софийския ромски квартал Факултета младежът влезнал в локалната протестантска черква и видял едно момиче, което се оказало дъщерята на пастора. Поискал я за брачна половинка, само че фамилията й му сложило изискване – да приключи приблизително обучение и да стане студент. Александър приключил гимназия, влезнал в Софийския университет и се оженил за момичето. Днес фамилията има две деца.

Изпълнението на младежа на сцената на „ Гласът ” се оказа толкоз впечатляващо, колкото и неговата персонална история. Той сподели забележителни качества и забавен тембър, като се яви с ромска ария пред треньорите. Никой от тях обаче не му обърна внимание. През цялото време, до момента в който младежът пееше, Миро обясняваше, че би трябвало още да вдигне тона, а Мария Илиева непосредствено упражняваше гласовите си благоприятни условия на фона на Александър, експериментирайки с песента му, която не знаеше. В момчето отпадна от шоуто, а като опрощение, че не го е взел, Миро посочи, че е трябвало на финала да изпее по-висок звук, с цел да го впечатли.

Това неуважение вбеси феновете. „ Треньорите са мега смотани, същите като Камелия, както правеше предните сезони. Момчето пееше неповторимо, само че защото е ром, не се обърнаха и непрекъснато: „ Дай горе! ”. Това е мъжки глас, какъв брой горе да даде, какъв брой по-перфектно и високо да вдигне тона от това прелестно изпяване? ”, разяснява фен на фейсбук страницата на предаването. „ Споделям безусловно! Евтино опрощение на обикновен расизъм! Иван Лечев бил в ГУСВ, още по зле! Дребни души и още по-дребни реализатори! Жалко за младите участници, които имат вяра, че в действителност ги правят оценка! А що се отнася до Александър, да върви напред и нагоре. Да приключи висшето си обучение и Господ ще бъде с него, Той има по-големи проекти за него! ”, е различен от многочислените мнения по адрес на осъществяването на младия артист. Повечето фенове поддържат Александър и недоумяват отхвърли на журито да му даде късмет да продължи напред в предаването. Самият артист също се включи с коментар по тематиката. Той не упрекна членовете на журито, а единствено благодари на хората за поддръжката.

По-паметливите фенове, които постоянно гледат предаването, знаят, че това не е единственият случай с отпадане на участник по необясними аргументи. Преди време на кастингите на мрачно беше отсечен даже артист от Софийската опера. Тогава Иван Лечев сподели, че не е харесал тембъра му.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР