Скандал избухна в началото на днешното заседание на парламента между

...
Скандал избухна в началото на днешното заседание на парламента между
Коментари Харесай

Скандал между БСП и Възраждане заради въглищните централи

Скандал избухна при започване на днешното съвещание на Народното събрание сред " Възраждане " и Българска социалистическа партия за въглищните централи. Искра Михайлова от " Възраждане " съобщи, че са поканили институции, които имат отношение към казуса, в това число и депутати от Старазагорския район.

Това предизвика Георги Гьоков от Българска социалистическа партия да съобщи, че не е получил покана. На тази среща бяхме поканили всички заинтригувани страни, съобщи Искра Михайлова във връзка срещата в Раднево за въглищните централи в понеделник.

" Единствените публични лица на срещата бяха ръководителите на синдикални организации. Чухме следващата неистина на Кирил Петков и видяхме противен скандал на две ръководещи фракции през вчерашния ден ", съобщи Михайлова.

" Закриването на въглищните мощности е икономическо ликвидиране на старазагорския район. Хората чакат сигурност. Представители на служебното държавно управление обявиха, че нямат морално право да взимат дълготрайни решения. От нас зависи да вземем държавническо решение ", добави депутатката от " Възраждане ".

Драгомир Стойнев посочи, че Българска социалистическа партия и сътрудниците им от ГЕРБ са подхванали ограничения за опазване на централите още през 2020 година. Той сподели решение на 44-то Народно събрание, в което е записано, че Народното събрание е упълномощил на Министерски съвет да предприеме дейности за присъединение на България към платформата " Въглищни райони в преход " без вдишване на задължения за закриване на въглищните централи.

От трибуната на Народното събрание Цончо Ганев съобщи, че бившето постоянно държавно управление, в което е взела участие и Българска социалистическа партия, е нарушило това решение и " Възраждане " ще сезира прокуратурата за това.
Напрежението сред Българска социалистическа партия и " Възраждане " набъбна, откакто Георги Свиленски се приближи към парламентарната естрада. Това принуди ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов да даде 15 минути отмора, която обаче не охлади пристрастеностите.

След почивката Цончо Ганев от " Възраждане " още веднъж упрекна Георги Гьоков, който е народен представител от Стара Загора, че лъже, че не е получил покана. Това предизвика Гьоков да се обърне към Цончо Ганев да съобщи, че той е в Народното събрание и сходна покана може да бъде отправена и устно, а и посредством имейли.

Скандалът беше мотив за думите на заместник-председателя на Народното събрание Йордан Цонев, че от тази полемика няма да остане загрижеността по казуса, а абсурдът.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР