Сийка Милева, говорител на Спецпрокуратурата, разкри пред журналисти подробности за

...
Сийка Милева, говорител на Спецпрокуратурата, разкри пред журналисти подробности за
Коментари Харесай

Вижте как са прекарвали мигранти от Афганистан през България до Сърбия и Западна Европа

Сийка Милева, представител на Спецпрокуратурата, разкри пред публицисти детайлности за разрушената група за трафик на мигранти през българска територия.

Всяка седмица са превеждани сред 30 и 40 души. Мигрантите не са имали документи за идентичност. Те са били най-вече от мъжки пол, ненавършили 16 години, само че е открито и превозването на цели фамилии.

Мигрантите са превозени през Сърбия за страни от Западна Европа.

Нелегалните лица са прекарвани през рискови гористи местности, в които е бил заплашен животът им.

Схемата започва от Кабул, Афганистан, където родственик на член на незаконната група е имал магазин там. Това лице е набирало мигранти от Афганистан, които са прекарвани през Иран до Турция. Там те са били посрещани от друго лице, което ги е транспортирало от Турция до България. Каналът им е бил през река Марица. В България незаконните лица са се предвижвали със особено оборудвани бусове. Те са укривани в секретни квартири в столичните квартали “Орландовци” или “Филиповци”. В нашата страна те са стояли сред ден и два, с цел да не притеглят внимание и да не се употребяват повече пари за тях.

Межд 8 и 10 хиляди евро е коствало на едно лице превозването му от Афганистан до Източна Европа.

Заплащането се осъществявало посредством метода “Хавала”, при който парите се дават на хавалдар, който дава ключова дума.

Някои от членовете на незаконната група са женени за българки, които били напълно осведомени с активността на незаконната група. Разследват се и гранични служители на реда

Утре ще се изиска задържане под стража във връзка с всички арестувани лица.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР