Ситуацията в Украйна показа дълбока пропаст между Запада и останалия

...
Ситуацията в Украйна показа дълбока пропаст между Запада и останалия
Коментари Харесай

Le Monde: Байдън сгреши за Путин

Ситуацията в Украйна сподели дълбока бездна сред Запада и останалия свят, написа Le Monde. Така изданието обръща внимание на отхвърли на водачите на доста демократични страни да се отвърнат от съветския президент Владимир Путин, обратно на упованията на американския му сътрудник Джо Байдън.

" Но Путин по този начин и не се е трансформира в " чумата ", както си е представял Байдън. Русия е била облагодетелствана от връзките си със страните от Азия, Близкия изток, Африка и Латинска Америка ", се споделя в публикацията.

Изданието показва, че Съединени американски щати, дружно с Европа, Япония и Канада, са решили да поддържат Киев, с цел да отслабят Москва. Но, да вземем за пример, президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса упрекна НАТО за обстановката, Индия и Мексико поддържат неутрална позиция, а Индонезия предложения Путин на срещата на върха на Г-20, да не приказваме за позицията на Китай и Индия, прибавя Le Monde, представени от РИА Новости.

От 24 февруари Русия организира специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна, напомня РИА Новости. Западните издания назовават тази " специфична информация " - война. Независимо от определението ѝ Владимир Путин неведнъж акцентира, че задачата му е „ да пази хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “.

На този декор Съединените щати и техните съдружници от НАТО не престават да помпат Украйна с оръжия, се споделя в публикацията в Le Monde.

Онзи ден президентът Джо Байдън подписа закона за ленд-лизинг, който опростява даването на военна помощ. Камарата на представителите на Конгреса утвърди отпущането на спомагателен пакет за невиждана сума от съвсем 40 милиарда $. Според шефа на Пентагона Лойд Остин Съединени американски щати се стремят да отслабят Русия, тъй че в бъдеще „ тя да не може да подхваща такива дейности като в Украйна “.

Москва неведнъж е заявявала, че доставката на западни оръжия единствено удължава спора, а превозването на оръжие се трансформира в законна цел, написа РИА Новости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР