Ситуацията в Русия се нормализира, но въпросите остават повече от

...
Ситуацията в Русия се нормализира, но въпросите остават повече от
Коментари Харесай

Вагнер и Пригожин си тръгнаха от Ростов на Дон с аплодисменти

Ситуацията в Русия се възстановява, само че въпросите остават повече от отговорите. Какво накара Евгений Пригожин да направи противоположен завой? Бойците на частната формация към този момент са отвън територията на Русия, само че местоположението на нейния лидер - Евгений Пригожин, към момента не е известно.

Според съглашението, реализирано през вчерашния ден, той би трябвало да дойде в Беларус.

Бойците на " Вагнер " си потеглиха с овации от град Ростов на Дон нощес, а самият Евгений Пригожин напусна града с чувството, че е воин. Той се опълчи на съветското командване и най-малко съгласно оповестеното съглашение се измъкна със свалени обвинявания и се насочи към Беларус. В ранните часове на деня " Вагнер " си потегли и от Воронежка област, а по обяд напусна и Липецк. От Ростовска област се изтеглиха и спецчастите от чеченската войска " Ахмат ".

" Накрая беше допустимо да намерим решение без загуби, без повишение на напрежението ", съобщи Дмитрий Песков - представител на Кремъл.



СНИМКИ: БГНЕС

От Кремъл обясниха, че беларуският президент Александър Лукашенко е водил договарянията с Пригожин, защото двамата се познават от най-малко 20 години.

" Що се отнася до останалите бойци, никой няма да бъде преследван. Винаги сме зачитали техните героични подвизи на фронта и постоянно ще ги почитаме ", съобщи Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Бойците от " Вагнер ", които не са взели присъединяване в метежа, ще подпишат контракти с Министерството на защитата, оповестиха още от Кремъл. В Москва животът продължава все едно нищо не се е случило през миналото денонощие. Само Червеният площад остава затворен. В Ростов на Дон също е умерено, чистачи умерено метат улиците.

Освен че е незнайно местоположението на Пригожин, не е ясно и къде се намира съветският президент Владимир Путин. Държавната телевизия излъчи през днешния ден изявление с него, снимано преди метежа на " Вагнер ", в което Путин споделя, че Русия остава уверена в осъществяването на задачите си с войната в Украйна. Ден след протеста Москва изпрати в Китай заместител външния министър Андрей Руденко и заяви, че Пекин поддържа напъните на съветските управляващи да стабилизират обстановката в страната.

От Китай излязоха едвам през днешния ден с формален коментар за вчерашните събития и ги дефинираха като вътрешнополитически въпрос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР